Posibilitati de perfectionare a gradului de colectare a impozitelor si a taxelor

Trimisa la data: 2010-06-03
Materia: Economie
Pagini: 95
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Aura_C
Lucrare de licenta despre Posibilitati de perfectionare a gradului de colectare a impozitelor si a taxelor
Impozitele apar ca forma de prelevare a unei parti din veniturile sau averea persoanelor fizice sau juridice la dispozitai statului in vederea acoperirii cheltuielilor sale.Aceasta prelevare se face in mod obligatoriu, cu titlu neranbursabil si fara contraprestatie din partea statului.In practica financiara se intalneste o diversitate de impozite care se deosebesc nu numai ca forma, dar si din punct de vedere al continutului.Clasificate dupa trasaturile de fond si de forma impozitele sunt: directe si indirecte.

De exemplu, in Franta, in instructiunile Adunarii Constituante, din 8 ianuarie 1970, se facea distinctie clara intre impozitele directe si cele indirecte.Contributia directa se referea la impozitarea funciara sau personala, adica impozitare directa pe terenuri, iar contributia indirecta era reprezentata de impozitele instituite pe fabricatie, vanzari, transport, comert si consum, acele impozite ce nu sunt suportate, dar indirect platite de consumator.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Posibilitati de perfectionare a gradului de colectare a impozitelor si a taxelor

Cuprins

Capitolul I Impozitele..............3

Capitolul II Impozitele directe..........11

Capitolul III Impozitele si taxele locale...............48

Capitolul IV Efectele impozitelor directe...........78

Capitolul V Posibilitatea de perfectionare a gradului de colectare a impozitelor si taxelor............92

Bibliografie..........95
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Posibilitati de perfectionare a gradului de colectare a impozitelor si a taxelor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.