Postumele lui Nicolai Costenco

Trimisa la data: 2011-12-11
Materia: Limba Romana
Pagini: 58
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: lidia.casian
Lucrare de licenta despre Postumele lui Nicolai Costenco
Crescut si format in atmosfera libertatii de gandire si de expresie din perioada interbelica, ridicat, cu radacinile sfaramate, si dus, in plina maturitate artistica, dar in conditii de silnicie, in pamantul inghetat de la extremitatea nordica a imperiului sovietic, Nicolai Costenco ramane o figura proeminenta in literatura romana din Basarabia.

De aceea in prezenta lucrare am inclus date generale asupra creatiei lui Nicolai Costenco si implicarea sa in dezvoltarea limbii noastre. De exemplu: "Eu sunt impotriva sa stiu ca voi muri si stiu ca voi muri, dar am sa fiu pentru alfabetul latin. De ce? Pentru ca activistii nostri falsifica realitatea. Si aceasta nu-i in stil leninist! Noi, moldovenii, suntem de origine daco-romana si dati-ne scrisul care convine naturii si culturii noastre" .

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Postumele lui Nicolai Costenco

Lucrare de licenta despre Postumele lui Nicolai Costenco
Cuprins

Introducere.................3

Capitolul I Implicarea lui Nicolai Costenco in problemele limbii......4
1.1Conditiile social - politice si culturale in care s-a dezvoltat literatura din primul deceniu postbelic..............4
1.2 Implicarea lui Nicolai Costenco in problemele limbii............10
1.3 Limba romana sau "limba moldoveneasca"?................17
1.3.1 Neuitarea lui Nicolai Costenco - militant pentru limba romana...................24

Capitolul II Publicistica si poezia postuma a lui Nicolai Costenco...........29
2.1 Versurile costenciene in "Elegii pagane" (editia 2004)...............................29
2.2 Nicolai Costenco despre limba romana in cartea postuma "Din bezna
temnitei (Scrisori din Gulag)"...........................33
2.3 "Libertati". Poezii inedite..........................42
2.4 "Povestea Vulturului"- testament din 1956............44

Concluzii......................55

Bibliografie...................56

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Postumele lui Nicolai Costenco". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.