Potentialul de export al Romaniei in sectorul cereale

Trimisa la data: 2014-03-09
Materia: Agronomie
Pagini: 70
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: gelu_cosmin_pop
Lucrare de licenta despre Potentialul de export al Romaniei in sectorul cereale
Cerealele sunt o grupa de plante(produse vegetale) din familia Gramineae care cuprinde graul, secara, triticale, orzul, ovazul, porumbul, sorgul, meiul si orezul cu o larga utilizare in alimentatia umana si in hrana animalelor, care constituie de altfel baza alimentatiei umane. Tot in aceasta grupa este cuprinsa si hrisca datorita compozitiei chimice si a utilizarilor asemanatoare cu a celorlalte specii, desi hrisca este din alta familie botanica-Polygonaceae.

Pretul relativ scazut, pastrarea indelungata, potentialul tehnologic ridicat, insusirile senzoriale deosebite, valoarea nutritiva ridicata sunt caracteristici care plaseaza cerealele si derivatele lor pe primul loc in alimentatia fiziologica (circa 35%). Boabele cerealelor reprezinta materii prime pentru industria alimentara, din ele obtinandu-se amidon, dextrina, glucoza, alcool, bere, paste fainoase. Paiele cerealelor sunt utilizate ca materie prima in industria celulozei, hartiei si in artizanat. Principalele cereale care se cultiva in Romania sunt graul, porumbul, secara, ovazul si pe suprafete reduse, orezul. Graul reprezinta baza nationala a securitatii alimentare, principala materie prima pentru industria moraritului si a panificatiei, pentru obtinerea pastelor fainoase (graul''durum'') si a crupelor (gris, arpacas, pufarin).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Potentialul de export al Romaniei in sectorul cereale

Cuprins

Capitolul I. Cerealele - aspecte generale.............................7
1.1. Rolul si importanta cerealelor.............................7
1.2. Cerealele cultivate in Romania.........................8
1.3. Evaluarea filierei cerealelor prin utilizarea analizei SWOT...........................11
1.4. Probleme manifestate in filiera cerealelor......................12

Capitolul II. Prezentarea principalelor cereale......................14
2.1. Informatii de baza privind piata graului - date generale despre produs........................................14
2.2. Informatii de baza privind piata porumbului - date generale despre produs..............................18
2.3. Informatii de baza privind piata orzului si a orzoaicei - date generale despre produse..............................21
2.4. Elemente strategice in sectorul de cereale......................26

Capitolul III. Studiu de caz - potentialul de export al Romaniei in sectorul cereale...................................27
3.1. Evolutia productiei de cereale din Romania....................27
3.2. Dinamica exporturilor romanesti de cereale in perioada 2004-2008............................29
3.3. Dinamica exporturilor romanesti de cereale si potentialul de import pe aceste piete in perioada 2003-2007..........................32
3.4. Locul Romaniei pe piata europeana a cerealelor...................44
3.5. Exportul Romaniei cu cereale......................49
3.6. Consumul de cereale.................................51
3.7. Evolutiile exportului de grau.............................52

Capitolul IV. Concluzii generale aferente lucrarii..........................................58

Bibliografie............................................62

Anexe - evolutiile exportului de grau...............................63

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Potentialul de export al Romaniei in sectorul cereale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.