Potentialul de export al sectorului agroalimentar din Republica Moldova

Trimisa la data: 2013-07-02
Materia: Comert
Pagini: 84
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: plamadeala.tatiana
Lucrare de licenta despre Potentialul de export al sectorului agroalimentar din Republica Moldova
Accesul pe pietele internationale este unul dintre domeniile cheie ale sectorului agroalimentar. Realizarea si mentinerea accesului pe piata depinde in mare masura de o gestionare judicioasa ale canalelor de distributie, privite ca un proces interactiv intre producator si intermediari, oricare dintre ei fiind in masura sa domine consumatorul final. Valorificarea productiei agroalimentare implica cunoasterea cailor si metodelor de distributie in cadrul pietii.

Piata interna cu un grad inalt de saturare, impune intreprinderilor agricole autohtone sa-si orienteze productia agroalimentara spre pietele straine [11.p.102]. "Moldova, fiind una din principalele tari agrare din Europa de Sud-Est, cu o suprafata a terenurilor agricole de circa 2 mil. ha, dispune de un potential insemnat pentru a contribui la asigurarea populatiei globale cu hrana calitativa si inofensiva. Intrucit tara are traditii in producerea agricola, promoveaza tehnologii noi si agricultura cu valoarea adaugata inalta, suportul principalilor parteneri UE este foarte relevant pentru atingerea progresului dorit in ramura data", a afirmat Ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov [22].

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Potentialul de export al sectorului agroalimentar din Republica Moldova

Cuprins

Introducere......................................5

Capitolul I. Abordarea teoretica a potentialului de export agroalimentar national..........................................................8
1.1. Conceptul, rolul si functiile sectorului agroalimentar al
Republicii Moldova......................................8
1.2. Potentialul de export al produselor agroalimentare nationale prin prisma resurselor materiale si a analizei sectoriale
(Analiza SWOT).....................................15

Capitolul II. Evaluarea exportului cu produse agroalimentare al Republicii Moldova.............................31
2.1 Dinamica si structura exportului agroalimentar national.....................................31
2.2 Geografia orientarii exportului agroalimentar national.....................................45
2.3 Barierele dezvoltarii exportului cu produse agroalimentare...........................................56

Capitolul III. Perspectivele si interventiile in dezvoltarea potentialului de export agroalimentar............................62
3.1. Perspectivele dezvoltarii sectorului agroalimentar prin abordarea
perfectionarii categoriilor de produse exportate si a
standardizarii...................................................62
3.2. Strategiile stimularii potentialului de export agroalimentar..............................................67

Concluzii si propuneri......................................72

Bibliografie..............................................76

Anexe.......................................................82

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Potentialul de export al sectorului agroalimentar din Republica Moldova". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.