Potentialul natural al Vaii Cernei

Trimisa la data: 2010-05-10
Materia: Geografie
Pagini: 27
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Diana_N
Lucrare de licenta despre Potentialul natural al Vaii Cernei
Raul Cerna se gaseste situat intre culmile Muntilor Godeanu, Valcan, Mehedinti, Almaj, avand o succesiune de chei si bazine, cu versanti calcarosi si abrupti care domina Valea de la sute de metri inaltime. Unitatile montane care strajuiesc de o parte si de alta Valea Cernei se remarca printr - o mare varietate peisagistica, legata de formele de relief, covorul vegetal, reteaua de vai secundare.

Evolutia geologica explica mozaicul de roci existent: formatiuni cristaline, sisturi cloritoase, gnaise, amfibolite, care dau un pitoresc aparte prin culoare si formele de relief carstic. Raul Cerna curge in lungul unui greaban de fundament, relativ ingust, instalat intre doua falii aproape paralele si care realizeaza denivelari vizibile intre 500 si 1000 m. Cuvertura sedimentara din lungul greabanului imbraca forma unui sinclinoriu puternic deranjat atat de falii longitudinale cat si de falii transversale, care determina dispunerea reliefului in trepte.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Potentialul natural al Vaii Cernei

Cuprins

Capitolul I Potentialul natural al Vaii Cernei...........3
1.1 Potentialul turistic al reliefului...........4
1.2 Potentialul turistic al climei............6
1.3 Potentialul turistic al retelei hidrografice........7
1.4. Potentialul turistic al florei si faune...........8
1.5.Potentialul turistic al climei...........10

Capitolul II Potentialul antropic al Vaii Cernei.........12
2.1. Potentialul demografic............12
2.2. Potentialul economic al zonei Valea Cernei...........14
2.3. Potentialul turistic..........15
2.4. Infrastrucura generala........16

Capitolul III Stadiul de valorificare turistica a zonei Baile Herculane..........17
3.1. Structurile de primire.........17
3.2. Structurile de alimentatie publica.........19
3.3. Structurile de tratament.........21
3.4. Structurile de agrement.........24
3.5. Forme de turism...........24

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Potentialul natural al Vaii Cernei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.