Potentialul natural in dezvoltarea resurselor umane

Trimisa la data: 2009-02-18
Materia: Geografie
Pagini: 48
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Violeta_Va
Lucrare de licenta despre Potentialul natural in dezvoltarea resurselor umane
Structura pe grupe de sexe, are o importanta deosebita, cu consecinte demografice si economice remarcabile. O predominare neta a barbatilor sau a femeilor in cadrul unei populatii poate avea efecte considerabile in dezvoltarea economica a unei tari sau a unui teritoriu.
La nastere, numarul persoanelor de sex masculin este de regula mai mare decat cel al persoanelor de sex feminin, confirmand legea biologica a asigurarii raportului de supravietuire. Acest raport se midifica in timp in favoarea sexului feminin.La nivelul Bazinului Dipsa exista un raport echilibrat intre populatia masculina si cea feminina.

Astfel pentru intervalul analizat (1992 - 2002) nu apar diferente notabile intre cele doua categorii de populatie, punandu-se totusi in evidenta perioada in care proportia cea mai mare revenea fie populatiei masculine, fie celei feminine.Predominanta populatiei feminie se explica, in primul rand, prin diminuarea populatiei masculine datorita mortalitatii infantile ridicata in randul populatiei de sex masculin, in timp ce cresterea ponderei populatiei de ordin masculin o putem gasi in adaptarea mai rapida a populatiei masculine la cerintele impuse de noua ordine social - economica precum si in mobilitatea mai ridicata a populatiei feminine, mobilitate care a constituit un factor important in diminuarea numerica a populatiei feminine dupa 1992, la nivelul Bazinului Dipsa.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Potentialul natural in dezvoltarea resurselor umane

Lucrare de licenta despre Potentialul natural in dezvoltarea resurselor umane
Cuprins

Capitolul I. Introducere......................................3

Capitolul II. Pozitia geografica si limitele regiunii.........4
III.1 Relieful.......................................4
III.2 Factorul climatic.....................................6
III.3 Reteaua hidrografica.......................................9
III.4 Factorul biogeografic.......................................10
III.5 Invelisul de soluri.....................................12
III.6 Resursele naturale...................................13

Capitolul III.Potentialul geodemografic.............................13
IV.1 Densitatea populatiei.....................................13
IV.2 Evolutia numerica a populatiei..............................20

Capitolul IV. Potentialul de habitat - asezarile......................34
V.1 Formarea si asezarea retelei de asezari.........................34
V.2 Distributia asezarilor......................................36
V.3 Tipologia asezarilor....................................37
V.4 Ierahia asezarilo...................................42
V.5 Indicele de izolare al asezarilor............................45
V.6 Fenomene de polarizare..................................47

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Potentialul natural in dezvoltarea resurselor umane". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.