Potentialul si perspectivele de valorificare a turismului montan

Trimisa la data: 2010-04-25
Materia: Turism
Pagini: 68
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cristi_C
Lucrare de licenta despre Potentialul si perspectivele de valorificare a turismului montan
Consideram interesant de amintit cateva definitii mai des citate in literatura de specialitate referitoare la turism. In cea mai simpla definitie: "turismul este actiunea , dorinta, arta de a calatori pentru propria placere"(M.P.Debord),se releva numai motivatia de agrement a calatoriei turistice, in timp ce o definitie mai completa arata ca "turismul este o activitate din timpul liber care consta in a voiaja sau a locui departe de locul de resedinta, pentru distractie, odihna, imbogatirea experientei si culturii datorita cunoasterii unor noi aspecte ale activitatii umane si a unor peisaje necunoscute".(J.Medecin).

In anul 1880 E. Guy Freuler a formulat o definitie ce ulterior, in anul 1905, a fost tiparita in Handbuch der Schweizerischen Volkwirtschaft (Manual de economie populara elvetiana), si care arata ca "Turismul in sensul modern al cuvantului este un fenomen al timpurilor noastre bazat pe cresterea necesitatii de refacere a sanatatii si schimbarea mediului inconjurator, cultivarea sentimentului pentru frumusetile naturii...ca rezultat al dezvoltarii comertului, industriei,precum si a perfectionarii mijloacelor de transport.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Potentialul si perspectivele de valorificare a turismului montan

Cuprins


Introducere...........3

Capitolul I Turismul montan-forma complexa de turism...........5

Capitolul II Patrimoniul turistic al judetului Brasov..........15

Capitolul III Strategii de marketing pentru turismul montan..........39

Capitolul IV Perspectivele dezvoltarii turismului montan in Judetul Brasov...........48

Concluzii........58

Bibliografie............66


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Potentialul si perspectivele de valorificare a turismului montan". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.