Potentialul turistic al statiunii Sovata

Trimisa la data: 2018-07-02
Materia: Turism
Pagini: 70
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: marc_claudia27
Economia Comertului, Turismului si Serviciilor

CUPRINS
INTRODUCERE
CAPITOLUL I.
CARACTERISTICI GENERALE SI INCADRAREA IN TERITORIU
1.1.Scurt istoric al statiunii Sovata
1.2.Cadrul social- economic al statiunii Sovata
1.3. Pozitie geografica si accesibilitate
1.4.Scurt istoric al orasului - statiune
1.5.Inventarierea structurilor de primire de tip vila si pensiune functionale in prezent
CAPITOLUL II
POTENTIALUL TURISTIC NATURAL AL STATIUNII SOVATA
2.1. Structura potentialului turistic. Definitie
2.1.1.Definitia potentialului turistic
2.1.2. Structura potentialului turistic
2.2. Potentialul turistic natural
2.2.1.Potentialul turistic al reliefului
2.2.2.Potentialul turistic al apelor
2.2.3. Potentialul turistic al climei
2.2.4 Potentialul touristic biogeografic ( vegetatia, fauna, arii protejate)
2.2.5.Potentialul balneoturistic (lacurile:Ursu, Rosu, Alunis, Verde, Negru, Mierlei, Serpilor)
2.3. Potentialul turistic antropic
CAPITOLUL III
VALORIFICAREA TURISTICA A REGIUNII SOVATA
3.1 Infrastructura turistica
3.2. Baza de cazare - hoteluri, pensiuni, case de vacanta
3.3.Unitati de alimentatie publica - restaurant, alimentara publica, magazine
3.4. Structuri turistice de tratament
3.5. Structuri turistice de agreement - baruri , cafenele, discoteci, cluburi
3.6. Edificii religioase si istorice
3.7. Potentialul turistic ednografic ( festivale, zile)
3.8. Accesul in Sovata. Cai de legatura
CAPITOLUL IV. DEZVOLTAREA TURISMULUI IN STATIUNEA SOVATA. ACTIUNI BENEFICE SI ACTIUNI NOCIVE ASUPRA MEDIULUI PRIN DEZVOLTAREA TURISMULUI
4.1. Impactul turismului asupra mediului
4.2. Strategie de dezvoltare a turismului in zona statiunii Sovata pana in anul 2020
CONCLUZII SI PARERI
BIBLIOGRAFIE

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Potentialul turistic al statiunii Sovata

INTRODUCERE
Alegerea unei teme in scopul elaborarii lucrarii de licenta poate fi chiar dificila deoarece mi-am dorit ca odata cu aceasta lucrare, sa-mi dau seama ce latura a geografiei ma atrage mai mult, ce inclinatii am si ce mi-ar placea sa cercetez, investighez pentru intocmirea lucrarii.

Turismul este una din cele mai importante ramuri ale economiei unei tari, deoarece este un important generator de locuri de munca fiind totodata o buna sursa de venituri pentru oricare tara care dispune de resurse turistice, dar care sunt utilizate corespunzator. Impactul turismului asupra unei zone poate fi atat pozitiv cit si negativ.
Prin impact pozitiv asupra unei zone se poate spune ca se exprima prin scaderea diferentelor dintre categoriile socio-profesionale a veniturilor realizate, acest impact ajutand la asigurarea si la dezvoltarea unui system social prin cresterea curateniei si igienei publice, prin cresterea viabilitatii localitatilor care dispun de resurse natural mai reduse, prin realizarea unor dotari corespunzatoare atunci cind si unde este necesar, prin incurajarea efectuarii unor activitati traditionale specifice zonei respective, prin diversificarea formelor de artizanat, prin cresterea numarului de unitati de cazare, prin cresterea numarului de unitati de agroalimentatie, etc.

Cu toate ca impactul pozitiv al turismului este incurajator, nu trebuie sa ramana neglijat nici impactul pe care il poate avea turismul asupra unei zone. Astfel, in dezvoltarea turismului trebuie sa fie urmariti anumiti pasi, care sa fie realizati conform normelor bine stabilite pentru a nu strica mediul inconjurator sau pentru a nu se pierde cultura si traditiile comunitatilor locale, acest lucru ce se poate face prin intermediul ecoturismului nesupraveghea si rau intentionat.

Una dintre cele mai importante forme de turism il reprezinta turismul de tratament, acesta ocupand o pozitie deosebita in cadrul turismului intern dar si in cadrul turismului cultural, cura balneara are functii complexe foarte benefice ce pot fi adaptate la toate cerintele stiintei medicale, tuturor persoanelor indiferent de varsta datorita faptului ca prin terapia balneo- fizica se trateaza asa numitele "boli ale civilizatiei". Este cunoscut si faptul ca atat pe plan mondial cat si in plan national, se inregistreaza o crestere a nivelului agresiv de viata, acest lucru ducand la o solicitare a organismului mai mare, mai ales in mediul urban care duce la aparitia multor boli, ducand totodata si la o rata ridicata a morbiditatii populatiei.

Astfel, cum am spus, cele mai cautate zone de turism sunt dupa parerea mea sunt zonele cu un potential mare al vacantelor " de sanatate " unde omul se poate relaxa totodata beneficiind si de cure balneo-climaterice, cu factori terapeutici naturali care au o valoare deosebita si care sunt de neanlocuit,aceste vacante devinind tot mai des parte din sistemului de ocrotire a sanatatii, fiind un instrument prin intermediul caruia se pot realiza obiective multiple si complexe, alternative tot mai cautate in defavoarea terapiilor farmacologice, medicamentoase.

Astfel, lucrarea mea de licenta cu tema " Potentialul turistic al Statiunii Sovata" pot spune ca reprezinta un studiu efectuat asupra aspectelor legate de potentialul natural al statiunii Sovata : evidentiind aspect legate de relief, clima, hidrografie, vegetatia si fauna, dar dezvoltand si problem legate de potentialul antropic si balneoturistic al acestei regiuni care este asezata in partea vestica a Muntilor Gurghiu, pe cursul superior al raului Tarnava Mica.

Lucrarea de licenta propune o analiza amanuntita pentru cunoasterea zonei geografice, aspect realizat cu scopul de a face cit mai evident intelegerea elementelor care influenteaza procesul de turism.
Alegerea acestei teme a fost strans legata atat de frumusetile zonei dar si de propietatile balneo - climatice ale lacurilor sarate si propietatile namolului si de unicitatea si cunosterea frumusetii Lacului Ursu.

Prin elaborarea lucrarii mele am cautat sa descriu acele sisteme esentiale pentru a realiza un studiu sistematic in ceea ce priveste puterea de atractie a unor elemente, a unei zone, incercand sa realizez totodata si o relatie intre om si natura, asa cum este vazuta din perspectiva turistica. Elementele principale in realizarea acestei lucrarii sunt factorii geografici care sunt vazti ca potential turistic dar si factorul uman care este privit ca consumator, aceste doua elemente generand procesul de turism, iar unul dintre ele, este factorul sistematic in desfasurarea acestuia, anume statiunea Sovata.

La baza realizarii lucrarii stau informatii pe care le-am obtinut din diferite surse bibliografice, asa cum sunt informatii turistice pe care le-am obtinut cu ajutorul vizitei mele in statiunea Sovata si observarii zonei dar si prin vizitarea sait-urilor referitoare la zona, purtarea de discutii cu agentii unor agentii turistice, dar si prin folosirea materialelor cartografice si a celor fotografice ale regiunii Sovata, dar si prin analizarea SWOT, si studierea mai multor strategii de dezvoltare regionale din cadrul Primariei Sovata.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Potentialul turistic al statiunii Sovata". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.