Potentialul turistic al unor sisteme teritoriale

Trimisa la data: 2009-04-06 Materia: Geografie Pagini: 103 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Sorina_O
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Potentialul turistic al unor sisteme teritoriale
In bolta pronaosului este zugravit chipul Sfintei Fecioare Maria, inconjurata de heruvimi (foto 51), dominand intreg spatiul; privirea ei mobila redata cu multa maiestrie de pictor, urmareste persoanele aflate in pronaos.Vestimentatia si coloritul respecta traditia picturii bizantine.Pronaosul este despartit de naos print-un postament de caramida inalt de un metru; partea centrala are o deschidere pentru patrunderea in naos. Deasupra postamentului, de o parte si de alta a spatiului liber, se inalta cate o coloana cilindrica, cu baza dreptunghiulara, iar la contactul cu zidul, una semicirculara asezata pe baza poligonala, realizate din caramida.

Coloanele si semicoloanele se unesc in partea superioara prin trei arcade care au si rolul de a sustine zidul despartirilor dintre naos si pronaos. O bolta de sectiune semicilindrica acopera pronaosul.Naosul de forma patrata, are prevazute in peretele sudic doua firide, imitand ferestrele, iar cel nordic, langa tampla Sfantului altar, o usa de iesire in spatele bisericutei; naosul, asemenea pronaosului, este acoperit cu o bolta semicilindrica.In bolta semicilindrica, in medalion, este imaginea Pantocreatorului, inconjurata de Heruvinii si Serafimi; scena a suferit degradari partiale cu ocazia unor lucrari de reparatie la zidaria sfantului locas. Pe peretele sudic, in partea superioara, se observa un registru de medalioane care reprezinta de la stanga la dreapta pe sfintii: Marele Mucenic Gheorghe, Teodor Tiron si Trifon.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Potentialul turistic al unor sisteme teritoriale

Lucrare de licenta despre Potentialul turistic al unor sisteme teritoriale
Cuprins

Capitolul I. Introducere.................................3

Capitolul II. Pozitia fixico-geogrfica in sistemul teritorial Horezu...............................................4
II.1 Pozitia fizico-geografica si limitele...........................4
II.2 Unitatile administrativ teritoriale...........................6

Capitolul III. Potentialul turistic al sistemului teritorial Horezu....................................................8
III.1 Potentialul turistic natural..............................8

Capitolul IV. Rezervatia si monumente ale naturii....................12
IV.1 Potentialul atractiv al faunei.................................16
IV.2 Potentialul turistic antropic................................44

Capitolul V. Echiparea teritoriala.................................90
V.1 Baza de cazare...........................................90
V.2 Baza de agrement............................................92
V.3 Infrastructura case memoriale.................................92

Capitolul VI. Tipuri si forme de turism............................93
VI.1 Tipuri de turism........................................94
VI.2 Formele de turism.........................................96

Capitolul VII. Circulatia turistica................................100

Bibliografie......................................................103
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Potentialul turistic al unor sisteme teritoriale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.