Potentialul turistic pe microregiuni

Trimisa la data: 2010-12-02
Materia: Geografie
Pagini: 79
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Zinel_T
Lucrare de licenta despre Potentialul turistic pe microregiuni
Paralel cu activitatea acestor sate turistice exista preocuparea de a transforma unele localitati rurale in centre unicat, destinat in special turismului international. Tendinta de petrecere a vacantei in asa numitele "sate unicat" creste continuu pe piata turistica internationala. Clientii acestora sunt cu prioritate turisti din paturile cu posibilitati materiale mai mari si reprezentanti ai intelectualitaii. Oferta turistica in aceste "sate unicat" este subordonata ideii de a se forma o infatisare specifica rusticului din tara respectiva, prin sublinierea puternica a unor elemente etnografice (port, obiceiuri, datini etc.).

Infatisarea vechii localitati, combinata cu resursele natural-climatice, cu monumente cultural-istorice din diferite epoci, creaza noi valente ( de exemplu pentru Sozop) ca localitatea sa se afirme ca si centru unicat pentru un turism international de mare eficienta.Transformarea accelerata a localitatii Sozop in centru "unicat" al turismului bulgar se realizeaza prin rezolvarea unor probleme ca: imbunatatirea si cresterea conditiilor de cazare, alimentatie publica, agrement; folosirea maximala a fondului particular de locuinte prin prelungirea perioadei de exploatare si optimizare a spatiilor de cazare.De importanta primordiala in vederea indeplinirii cu succes a acestor sarcini este coordonarea eficienta intre institutiile care vor lua parte la valorificarea Sozopului in acest sens.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Potentialul turistic pe microregiuni

Lucrare de licenta despre Potentialul turistic pe microregiuni
Cuprins

Capitolul I. Dezvoltarea turismului rural in Romania.................4
1.1 Scurt istoric....................................4
1.2 Notiuni generale.Clasificarea structurilor de primire turistica.........................6
1.3 Motivarea practicarii turismului rural..................15

Capitolul III. Cadrul legal al dezvoltarii turismului rural si agroturismului in Romania......................................41
3.1 Legislatia in turism .............................41
3.2 Asociatii ale prestarilor de servicii turistice in mediul rural....................................46
3.3 Turismul rural si EUROGITES.......................................47

Capitolul IV. Studii privind potentialul turistic al Muntilor Apuseni- microregiunea Huedin....................................48
4.1 Zona Montana -date generale.......................................48
4.2 Resurse turistice naturale.....................................49
4.3 Resurse antropice.........................................52
4.4 Dezvoltarea Muntilor Apuseni in strategia de dezvoltare a judetului Cluj.............................................53

Capitolul V. Studii privind potentialul turistic in localitatea Bologa (Comuna Poieni)....................................62
5.1 Aspecte generale...................................62
5.2 Conditii ecologice..................................64
5.3 Aspecte sociale..............................68

Capitolul VI. Analiza situatiei microregiunii Huedin. Studiu de caz...................................76
6.1 Descrierea situatiei pe baza datelor statistice.............76

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Potentialul turistic pe microregiuni". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.