Pozitia intreprinderii in cadrul economiei nationale

Trimisa la data: 2010-05-13
Materia: Economie
Pagini: 84
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Florentina_E
Lucrare de licenta despre Pozitia intreprinderii in cadrul economiei nationale
Industria de panificatie din Romania, ramura de baza a industriei agroalimentare a traversat aceeasi perioada mai putin glodioasa. Treptat insa lucrurile par insa a se aranja.
Ramura cu traditie, industria de panificatie romaneasca a resimtit din plin nevoia de integrare agroalimentara, care nu s-a realizat decat intr-o oarecare masura. Cresterea calitativa si a eficientei sunt doi vectori definitorii ai proceselor integrative. Caracterul vital al hranei, sensibilitatea sociala a acestui domeniu, dublate de elasticitatea remarcabila a reactiei la stimulii economici, cu efecte superioare la alocari relativ redusede resurse, fac din integrarea agroalimentara a acestei industrii un fenomen de prim rang pe planul importantei economice.

Integrarea a avut punct de plecare posibilitatile actuale din spatiul geografic existent. In prezent, terenurile agricole reprezinta 62,07% din teritoriul tarii, respectiv 0,65 ha pe locuitor. Din suprafata totala agricola reprezinta 63,1%, revenind 0,41 ha pe locuitor iar pasunile 22,8%, 10,1% fanetele, viile si livezile 4%. Dupa 1989, au avut loc schimbari impotante in structura terenurilor agricole. Astfel, in perioada 1989-1995, suprafata agricola a scazut cu 311.855 ha si cea arabila cu 770.837 ha, a crescut ingrijorator suprafata terenurilor neproductive cu 122.755 ha, ca si a celor ocupate cu constructii si curti.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Pozitia intreprinderii in cadrul economiei nationale

Cuprins

Capitolul I. Incadrarea S.C. AGRO-SIRET-ZOO-IND S.R.L. BACAU
in cadrul industriei romanesti de panificatie.....3
Locul ocupat de societatea comeciala in contextul economiei nationale.....3
Prezentarea generala..........5

Capitolul II. Analiza-Diagnostic a S.C. AGRO-SIRET-ZOO-IND S.R.L. BACAU........19
Culegerea, selectarea si sistematizarea datelor.........19
Evidentierea simptomelor semnificative........64
Identificarea pe domenii de activitate a punctelor forte si slabe interne si a cauzelor care le genereaza........66
Stabilirea puterii globale interne a firmei.........69
Identificarea punctelor forte si slabe externe si a cauzelor acestora..........70
Elaborarea recomandarilor...........7

Capitolul III. Implementarea si realizarea schimbarilor organizationale............72
3.1. Concept, necesitate, tipologie...........72
3.2. Forte care determina schimbari organizationale programate.......72
3.3. Metodologia formularii si implementarii schimbarilor programate.......72

Capitolul IV. Concluzii, propuneri, aprecieri..........79

Anexe.....80

Bibliografie........84

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Pozitia intreprinderii in cadrul economiei nationale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.