Pozitionarea pe piata telefoniei mobile din Romania a unei societati

Trimisa la data: 2009-05-08
Materia: Marketing
Pagini: 86
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Raluca_B
Lucrare de licenta despre Pozitionarea pe piata telefoniei mobile din Romania a unei societati
O data cu liberalizarea telecomunicatiilor, se va accentua fenomenul de competitie intre telefonia mobila si fixa. De exemplu, in Filipine, tara cu produsul intern brut mai mic decat al Romaniei (in 1993, 817 USD in Filipine fata de 1089 USD in Romania) dar si cu o densitate telefonica mai mica (1,7% Filipine fata de 12,3% Romania in 1999), existenta a cinci operatori de telefonie celulara a condus la tarife lunare pentru telefonul celular mai mici decat jumatatea abonamentului lunar pentru postul telefonic fix, in acel abonament fiind incluse si 20 de minute de convorbiri nationale netaxate. Tot aici, in licenta de operare telefonie mobila, a fost inclusa si obligatia oferirii serviciului mobil in zonele neacoperite de reteaua fixa.

~n Danemarca, operatorul de telefonie mobila SONOFON a concurat operatorul national de telefonie fixa TELEDANMARK, oferind tarife la nivel comparabil cu al acestuia in afara orelor de varf.
Si aceste replici ale operatorilor de telefonie mobila nu par a fi lipsite de temei: companiile "atacate" sunt companii de stat sau de curand privatizate, mari, greoaie, cu o organizare ineficienta, incapabila sa reactioneze rapid, in timp ce competitorii sunt companii tinere, cu capital privat, cu acces la piata de capital, bine conduse.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Pozitionarea pe piata telefoniei mobile din Romania a unei societati

Cuprins

Capitolul I. Piata serviciilor de telefonie mobila.....................4
1.1 Fenomenul de demonopolizare in telecomunicatii si efectul acestuia asupra dezvoltarii economice in general si a modificarii stilului de viata al oamenilor in particular.............................4
1.2 Oportunitati oferite de serviciile de telefonie mobila.........................................9
1.3 Operatorii de telefonie mobila pe piata romaneasca...............13

Capitolul II. Locul si rolul firmei Rom pe piata de telefonie din Romania prin oferirea pe piata a serviciului "ALO - GSM"...............................................21
2.1 Scurt istoric al firmei MOBIL ROM................................21
2.2 Serviciile oferite de Dialog GSM..............................34
2.3 Partenerii de roaming ai firmei MOBIL ROM........................47

Capitolul III. Analiza procesului de lansare pe piata a produsului "ALO - GSM".........................................50
3.1 Lansarea produsului - organizare si etapizare......................50
3.2 Planul media - elaborare si implementare........................54
3.3 Controlul lansarii produsului si urmarirea comportarii acestuia in utilizare.....................................58
3.4 Analiza eficacitatii existentei pe piata a produsului "ALO - GSM"......................................59

Capitolul IV. Propuneri privind strategiile promotionale in operarea telefoniei mobile din Romania prin societatea Mobilrom.................61
4.1 Programul de comunicare si promovare - continut si etape........................................61
4.2 Importanta numelui de marca al operatorului GSM din Romania - DIALOG..........................................79
4.3 Campania publicitara a marcii DIALOG ...........................80

Bibliografie...............................................84

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Pozitionarea pe piata telefoniei mobile din Romania a unei societati". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.