Precizari teoretice cu privire la regimul juridic al bunurilor imobile

Trimisa la data: 2010-03-15
Materia: Drept
Pagini: 96
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ioana_Ol
Lucrare de licenta despre Precizari teoretice cu privire la regimul juridic al bunurilor imobile
Unul dintre cele mai raspandit obiect al dreptului civil este: bunul. In asa fel dreptul de proprietate, gajul, drepturile aparute din contracte ca: vanzare cumparare, livrare, schimb, donatie, imprumut, pastrare, au ca obiect - bunurile.

Bunurile sunt: obiectele naturii (pamantul si resursele naturii, animalele salbatice) sau rezultatele muncii (case, masini, mobila, etc.) in legatura cu care apar drepturi de proprietate.Notiunea de bunuri nu coincide cu notiunea de marfa, deoarece cuprinde si obiecte care nu participa la circuitul civil. Fabricile, Intreprinderile, resursele sunt recunoscute ca bunuri cu toate ca nu fac parte din circuitul civil. Deci printre obiectele dreptului civil cel mai des raspandite sunt bunurile, dar bunurile formeaza un element exterior al raportului de drept*.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Precizari teoretice cu privire la regimul juridic al bunurilor imobile

Lucrare de licenta despre Precizari teoretice cu privire la regimul juridic al bunurilor imobile
Cuprins

Introducere..........3

Capitolul I. Notiunea si tipurile de bunuri imobile..........5
1.Notiunea de bunuri imobile si tipurile de bunuri imobile........5

Capitolul II. Regimul juridic al terenurilor...........14
1.Notiunea dreptului de proprietate asupra terenurilor. Obiectele, subiectele si continutul dreptului de proprietate funciara.......14
2.Regimul juridic al terenurilor cu destinatie agricola..........20
3.Regimul juridic al terenurilor gospodariilor taranesti (de fermieri)...............30
4.Regimul juridic al terenurilor din intravilanul localitatilor......36
5.Regimul juridic al terenurilor industriei, transporturilor, telecomunicatiilor si terenurilor cu alte destinatii speciale.......42
6.Regimul juridic al terenurilor destinate ocrotirii naturii, sanatatii, activitatii recreative, al terenurilor de valoare istorico culturala, al terenurilor zonelor verzi si suburbane..............55
7.Regimul juridic al terenurilor fondului silvic...........68
8.Regimul juridic al terenurilor fondului apelor...........80

Capitolul III. Regimul juridic al locuintelor.............85
1.Notiunea dreptului de proprietate asupra locuintelor. Obiectele, subiectele si continutul dreptului de proprietate asupra locuintelor............85
2.Regimul juridic asupra locuintelor aflate in proprietatea statului............88
3.Regimul juridic asupra locuintelor din sectorul privat........90

Concluzie............91

Bibliografie.........94

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Precizari teoretice cu privire la regimul juridic al bunurilor imobile". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.