Pregatirea navei pentru intrare si ancorarea in bazinele portuare

Trimisa la data: 2010-04-24
Materia: Politehnica
Pagini: 111
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Anca_I
Lucrare de licenta despre Pregatirea navei pentru intrare si ancorarea in bazinele portuare
Se recomanda, ca in zonele cu vreme des schimbatoare, la ancorare sa se fileze la apa o lungime mare de lant care sa previna graparea ancorei si sa nu se astepte momentul graparii pentru a se fila lungimea de lant necesara opririi graparii.In acest sens, pentru siguranta navei la ancora, specialistii recomanda filarea unei lungimi de lant egala cu de 8 pana la 10 ori adancimea apei.

Navele mari de pana la 65.000 tone, in conditii normale de timp, de spatiu si de natura fundului, fileaza la apa, pentru siguranta, o lungime de lant egala cu de 5 ori adancimea apei, iar navele ce depasesc acest tonaj, fileaza o lungime de lant egala cu de 6 ori adancimea apei.Amiralitatea britanica recomanda lungimea minima de lant ce trebuie filat la apa, pentru timp frumos si un curent de 5 Nd, dupa o formula in functie de materialul si prelucrarea materialului din care este facut lantul.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Pregatirea navei pentru intrare si ancorarea in bazinele portuare

Lucrare de licenta despre Pregatirea navei pentru intrare si ancorarea in bazinele portuare
Cuprins

I.Prefata..............3

II.Pregatirea navei pentru intrare si manevra in bazinele portuare...............4

III.Manevra de ancorare a navei............16

IV.Manevra de acostare a navei cu instalatie de carma-propulsor la prova...............37

V.Legaturile navei...........64

VI.Concluzii..............110Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Pregatirea navei pentru intrare si ancorarea in bazinele portuare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.