Prelucrarea imaginilor cu ajutorul transformatei radon

Trimisa la data: 2010-10-07
Materia: Informatica
Pagini: 130
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dana_D
Lucrare de licenta despre Prelucrarea imaginilor cu ajutorul transformatei radon
Pentru inceput este prezentat un mic exemplu numai pentru a arata ca aceasta transformata Radon este potrivita in extragerea parametrului de linie chiar si in prezenta zgomotului. Figura 1.1 ilustreaza o imagine ce contine trei linii dintre care doua sunt apropiate, imaginii adaugandu-i-se totodata si un zgomot uniform distribuit. Figura 1.2 prezinta transformata Radon discreta a imaginii, adica figura sugereaza spatiul posibililor parametrii ai liniei. Se arata ca transformata Radon poate transforma fiecare linie in varfuri pozitionate corespunzator parametrilor liniilor. In acest fel , transformata Radon converteste o problema dificila de detectie globala din domeniul imaginii intr-o problema de detectie a varfului (maximului) local, usor rezolvabil in domeniul parametric, iar parametrii actuali pot fi recuperati, de exemplu, aducand la limita transformata Radon.

De remarcat este faptul ca, in acest caz, alti algoritmi au dat gres. Ca alternativa ar putea fi folosit un algoritm de detectie local, de exemplu filtre de detectie a marginilor, urmat de o procedura de impreunare a pixelilor individuali, iar in cele din urma utilizarea regresiei liniare pentru estimarea parametrilor. Algoritmi de acest fel au probleme la liniile care se intersecteaza, si daca mai exista si un nivel ridicat de zgomot, este dificila stabilizarea filtrelor cu detectie de margine. Transformata Radon nu este limitata de aceste probleme.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Prelucrarea imaginilor cu ajutorul transformatei radon

Lucrare de licenta despre Prelucrarea imaginilor cu ajutorul transformatei radon
Cuprins

Introducere.............2

Capitolul I Transformata Slant Stacking (transformata iZ-p).......3

Capitolul II Transformata Radon normala...........29

Capitolul III Transformata Hough..........45

Capitolul IV Algoritmul FCE (de estimare rapida a curbei)........57

Capitolul V Estimarea parametrilor de linie in imagini afectate
de zgomot..............67

Capitolul VI Transformata Radon inversa...............82

Capitolul VII Implementare.............92

Capitolul VIII Aplicatii ale transformatei radon in prelucrari de
imagini..............104

Anexa...........128

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Prelucrarea imaginilor cu ajutorul transformatei radon". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.