Premisele istorice ale infiintarii Bancii Nationale a Romaniei si adoptarea monedei

Trimisa la data: 2010-07-12
Materia: Finante-Banci
Pagini: 58
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: DenisaSimona_Sf
Lucrare de licenta despre Premisele istorice ale infiintarii Bancii Nationale a Romaniei si adoptarea monedei
Banul metalic era intrebuintat nu numai in relatiile dintre particulari, ca instrument de schimb, dar ca, totodata, si in asemenea imprejurari trebuie sa fi devenit etalon de masura a valorilor, "dupa cum era folosit si ca mijloc de inavutire" .In evolutia ei, economia baneasca s-a adancit chiar daca presiunea Portii otomane, indeosebi razboaiele la care i-a obligat pe romani, apoi numeroasele obligatii banesti, de la tribut sau haraci, la plocoane si peschesuri, au facut imposibila tezaurizarea de metal pretios si ca atare a condus la desfiintarea monetariilor.

Au circulat in economia romaneasca numeroase monede straine. De asemenea, in mod necesar, economia Tarilor Romane s-a dezvoltat in stranse legaturi cu cea a Europei, si nu numai, unde evolutia monetara n-a fost nici ea lina sau intr-un progres continuu. Au fost epoci, precum sfarsitul secolului al XV-lea si prima jumatate a secolului al XVI-lea, in care economia tarilor europene a cunoscut o prelungita depresiune monetara, al carui principal simptom a fost cantitatea de metal pretios.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Premisele istorice ale infiintarii Bancii Nationale a Romaniei si adoptarea monedei

Cuprins

Capitolul I Premisele istorice ale infiintarii Bancii Nationale a Romaniei...........3
1.1. Antecedente ale circulatiei monetare............4
1.2. Perioada reformelor monetare...........9

Capitolul II Adoptarea monedei nationale...........21
2.1. Geneza si structura sistemului monetar national din 1867.......22
2.2. Maturizarea conditiilor pentru crearea unei Banci Nationale......27

Capitolul III Politica monetara a Bancii Nationale a Romaniei.......41
Inlocuirea bimetalismului cu monometalismul.......45

Rezumat.........53

Bibliografie..........57Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Premisele istorice ale infiintarii Bancii Nationale a Romaniei si adoptarea monedei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.