Preotul greco - catolic ca si militant al fauririi Statului National Unitar

Trimisa la data: 2010-07-18
Materia: Teologie
Pagini: 55
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Adina_C
La Sisesti, cu prilejul daramarii vechii biserici de lemn, Vasile Lucaciu descopera pe grinda principala sculptat in lemn urmatoarele cuvinte: ,Anno Domini 1043". O alta inscriptie cu litere chirilice arata ca biserica a fost renovata in anul 1600. Avand in plan construirea unei noi biserici, Vasile Lucaciu era hotarat sa-i dea forma Catedralei Sfantul Petru din Roma. Ajunge astfel sa ia legatura cu arhitectul Alexe Berinde impreuna cu care realizeaza planul bisericii inchinate sfintei Uniri a tuturor romanilor. Inscriptia "Pro Unione Omnium Romanorium" se poate observa sub acoperis, pe frontispiciu.

In septembrie 1887 este condamnat pentru calomnie si intemnitat la Satu Mare timp de un an si jumatate. In anul 1892 ajunge sa faca parte din delegatia memorandista de la Viena. In anul urmator are loc un nou proces la Satu Mare, proces la care este aparat de avocatul Iuliu Coroianu. In timpul procesului intentat la Cluj, in mai 1894, este condamnat la inchisoare pe cinci ani si jumatate, dar va sta in temnita din Seghediu doar pana la 15 septembrie 1895, fiind gratiat de imparat din cauza unei boli de ochi pe care o trateaza la Montpellier, in Franta

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Preotul greco - catolic ca si militant al fauririi Statului National Unitar

Lucrare de licenta despre Preotul greco - catolic ca si militant al fauririi Statului National Unitar
Cuprins

Introducere....................3

Personalitatea complexa a lui Vasile Lucaciu...........4
Conceptia multiculturala si filosofica a dr. Vasile Lucaciu........10
Profilul social - politic al dr. Vasile Lucaciu........21
Activitatea teoretica si social politica a dr. Vasile Lucaciu......21
Constiinta nationala in activitatea dr. Vasile Lucaciu.............26
Activitatea desfasurata in parlamentul de la Budapesta (1907-1910).................30
Dr. Vasile Lucaciu in perioada anilor 1914-1922...............38
Dr. Vasile Lucaciu in memoria contemporanilor............44

Concluzii....................49

Bibliografie.................51

Anexe.......................55

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Preotul greco - catolic ca si militant al fauririi Statului National Unitar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.