Preparate cosmetice pentru igiena unghiilor

Trimisa la data: 2019-06-27
Materia: Medicina
Pagini: 71
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: marc_claudia27
PROIECT DE CERTIFICARE
SPECIALIZAREA : ASISTENT MEDICAL DE FARMACIE

CUPRINS
Motivatia alegerii temei proiectului
Introducere
CAPITOLUL I
Notiuni de baza despre igiena personala zilnica a corpului
1.1. Notiuni de baza depre igiena si cosmetica
1.2. Scurt istoric al cosmeticii

Capitolul II
Unghiile si structura lor
2.1.Definitia unghiilor
2.2.Procesul de dezvoltare al unghiilor
2.3. Structura, rolul si functiile unghiilor
2.4. Factorii ce influenteaza cresterea unghiilor
Capitolul III
Afectiuni la nivelul unghiilor
3.1. Tipuri de unghii
3.2. Afectiuni la nivelul unghiilor
3.3. Cauze responsabile pentru problemele unghiilor
3.4. Modificari patologice ale unghiei
3.4.1.Modificari de consistenta
3.4.2. Modificari de forma si textura
3.4.3. Modificari de colorare si pigmentare
3.5. Infectii ale unghiilor
3.5.1. Onicolizis
3.5.2. Omnicomicozele sau infectiile micotice
3.5.3. Infectiile bacteriene - paronchia
3.5.4. Hemoragii in aschie
3.5.5. Hipocratismul unghial
3.5.6. Liniile lui Beau
3.5.7.Alte modificari ale unghiilor

CAPITOLUL IV
Cosmetica decorativa a unghiilor

CAPITOLUL V
Tratamente magistrale pentru intretinerea unghiilor
Concluzii
Bibliografie

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Preparate cosmetice pentru igiena unghiilor

MOTIVATIA ALEGERII TEMEI

Putem spune ca medicina este un domeniu vast, un domeniu care cuprinde multe ramuri, fiecare dintre aceste ramuri fiind interesanta in felul ei, fiecare avand o insemnatate a ei in viata fiecarei persoane.

Urmarind dezvoltarea medicinii din cele mai vechi vremuri, medicina sau "arta de a vindeca" s-a perectionat, medicina dezvoltandu-se mult si creadu-si ramuri diverse, astfel farmacia devenind una din ramurile importante ale medicinii, creand totodata astfel doua profesii distincte, dar doua profesii care se complecteaza, fiind complementare.

Datorita faptului ca bolile dermatologice au cunoscut o mare evolutie in ultimii ani, datorita faptului ca unghiile sunt o parte foarte importanta a corpului, acestea nu sunt doar pentru "a le face cu oja" ci au un scop precis, un rol precis.

Dupa mai multi cercetatori unghiile sunt facute cu rolul de a apara pielea de sub ele, deoarece este foarte sensibila. Astfel, se poate verifica aceasta teorie prin faptul in care daca iti tai unghiile foarte scurt poti sa iti dai seama ca pielea care ramane expusa este mai sensibila la orice atingere, devenind uneori chiar imposibil de atins. Astfel in cazul in care se intampla ca sa iti cada o unghie pentru totdeauna se poate simti disconfortul si greutatea in manipulare cu degetul respectiv.

O alta teorie, care a fost acceptata de majoritatea specialistilor din domeniu sustine ca unghiiile exista pentru ca sunt utile, chiar daca noi nu mai avem atata nevoie de ele ca stramosii nostri, deoarece noi folosim unghiile pentru fructe, pentru a decoji seminte, alune, le folosim pentru a ne scarpina,etc, chiar daca ne-am putea descurca fara ele deoarece ca avem diverse ustensile pe care le putem folosi, care ne usureaza munca asa cum este foarfeca, cutitul, etc.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Preparate cosmetice pentru igiena unghiilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.