Preparatele parenterale cu actiune prelungita

Trimisa la data: 2009-01-01
Materia: Medicina
Pagini: 64
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Olivia_C
Lucrare de licenta despre Preparatelor parenterale cu actiune prelungita
Preparatele cu actiune sustinuta (modulata, prelungita, retard, depozit, programata) asigura obtinerea de efecte terapeutice prelungite prin realizarea nivelului sanguin eficace pentru o perioada de timp mai indelungata decat aceea care poate fi obtinuta cu aceeasi substanta in forma conventionala.In mod ideal, administrarea unui preparat cu actiune prelungita trebuie sa conduca la stabilirea rapida a unei concentratii sanguine eficace pentru obtinerea efectului terapeutic dorit si la mentinerea acestei concentratii la un nivel constant, eficient, pe o perioada destul de lunga, pentru a permite reducerea semnificativa a frecventei de administrare a medicamentului (comparata cu frecventa de administrare a aceluiasi medicament in forma conventionala).

Pentru a ilustra cele afirmate, vom arata comparativ dinamica concentratiei sanguine la administrarea aceleiasi substante active in forma conventionala si retard.In cazul administrarii unei doze de medicament in forma conventionala, concentratia substantei medicamentoase in sange atinge un maxim (varf), dupa care descreste mai mult sau mai putin repede, prin excretia directa sau prin degradarea substantei. Medicatia retard urmareste eliminarea maximelor si minimelor, deci gasirea unei metode care sa aiba ca efect transformarea curbei astfel incat aceasta sa aiba un traseu pe cat posibil liniar pe o perioada de timp determinata.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Preparatele parenterale cu actiune prelungita

Lucrare de licenta despre Preparatelor parenterale cu actiune prelungita
Cuprins

Introducere.........................................3

Capitolul I. Preparate parenterale........................4

Capitolul II. Preparate parenterale cu actiune prelungita.............26

Capitolul III. Clorhidrat de Verapamil substanta medicamentoasa..................................49

Capitolul IV. Partea experimentala.............................56

Concluzii................................63

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Preparatele parenterale cu actiune prelungita". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.