Presa scrisa si preluarea sondajelor de opinie

Trimisa la data: 2009-07-18
Materia: Sociologie
Pagini: 67
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Viorel_C
Lucrare de licenta despre Presa scrisa si preluarea sondajelor de opinie
Preluat din limba engleza, termenul de "opinie publica" (public opinion) face referiri la parerea, gandirea poporului. Etimologic, termenul provine din limba latina, opinio derivat din cuvantul opinari, care inseamna opinie, iar publicus, derivat de la populus, semnifica popor.

Cu toate ca precizarile etimologice sunt clare, iar termenul de "opinie publica" este utilizat destul de frecvent, elaborarea unei definitii riguroase pare dificila datorita impreciziei ce caracterizeaza aceasta notiune (S. Chelcea, 2002, 13-14).

Cel care a fost creditat ca ar fi folosit pentru prima data termenul l'opinion publique este Jean-Jacquesoriei lui Vincent Price, conceptul modern de "opinie publica" este, in cea mai mare parte, un produs al Iluminismului si este asociat cu momentul in care distinctia dintre stat si societate, dintre persoanele oficiale specializate si publicul larg devine parte integranta a conceptiilor democratice si liberale din secolul al XVIII-lea.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Presa scrisa si preluarea sondajelor de opinie

Lucrare de licenta despre Presa scrisa si preluarea sondajelor de opinie
Cuprins

Introducere..........................3

Capitolul I Opinia publica - fenomen psihosocial complex.............5
Analiza a conceptului de "opinie publica"......................5
Analiza critica privind definirea opiniei publice .............12
Modelul tridimensional al opiniei publice......................15

Capitolul II Opinia publica si sondajele de opinie.............23
Ce este sondajul de opinie publica.......................23
Aparitia si evolutia sondajelor de opinie................26
Functiile si importanta sondajelor.......................31

Capitolul III Preluarea sondajelor de opinie in presa scrisa.........38
Presa scrisa si construirea opiniei publice..............33
Preluarea sondajelor de opinie in presa scrisa...........46
Studiu de caz: Idolii romanilor..........................48

Concluzii.....................59

Bibliografie..................61

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Presa scrisa si preluarea sondajelor de opinie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.