Presedintele Romaniei

Trimisa la data: 2013-11-23
Materia: Drept
Pagini: 111
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: registersite91
Lucrare de licenta - Presedintele Romaniei
Institutia, sefului de stat, isi are originea in inceputurile organizarii vietii de stat, cand colectivitatile umane, aflate la debutul constituirii lor sociale (civile), au trecut in mod efectiv sub conducerea unui individ, de regula membru al acelei societati, care exercita - in urma desemnarii sale - asupra intregii comunitati cele mai importante prerogative de putere publica reunite in persoana sa. In timp, s-a simtit nevoia de a se da o expresie unitara si continua indeplinirii la cel mai inalt nivel reprezentativ a functiei supreme de exercitare a puterii publice de catre un singur om personificat de seful statului.

Acesta indeplineste o functie publica de prima importanta in stat - indiferent de fundamentarea teoretica a naturii politico-juridice a respectivului exercitiu (bazata pe principiul unicitatii, al colaborarii sau al separatiei puterilor in stat) - in care sens ea este fie o putere distincta, fie alaturata sau contopita altora existente, indiferent de forma unipersonala sau colegiala in care se exercita sau de modalitatea electiva ori ereditara de acces la functia suprema sau de durata permanenta ori temporara a acesteia .

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Presedintele Romaniei

Cuprins

Consideratii introductive...........3

Capitolul I Scurt istoric..........4

Capitolul II Rolul si functiile Presedintelui Romaniei........10

Capitolul III Alegerea Presedintelui Romaniei...........15

Capitolul IV Atributiile Presedintelui Romaniei........33

Capitolul V Actele presedintelui Romaniei.............85

Capitolul VI Raspunderea Presedintelui Romaniei.........94

Capitolul VII Concluzii..........103

Bibliografie...........108

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Presedintele Romaniei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.