Presedintele Romaniei

Trimisa la data: 2013-11-23 Materia: Drept Pagini: 111 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: registersite91
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta - Presedintele Romaniei
Institutia, sefului de stat, isi are originea in inceputurile organizarii vietii de stat, cand colectivitatile umane, aflate la debutul constituirii lor sociale (civile), au trecut in mod efectiv sub conducerea unui individ, de regula membru al acelei societati, care exercita - in urma desemnarii sale - asupra intregii comunitati cele mai importante prerogative de putere publica reunite in persoana sa. In timp, s-a simtit nevoia de a se da o expresie unitara si continua indeplinirii la cel mai inalt nivel reprezentativ a functiei supreme de exercitare a puterii publice de catre un singur om personificat de seful statului.

Acesta indeplineste o functie publica de prima importanta in stat - indiferent de fundamentarea teoretica a naturii politico-juridice a respectivului exercitiu (bazata pe principiul unicitatii, al colaborarii sau al separatiei puterilor in stat) - in care sens ea este fie o putere distincta, fie alaturata sau contopita altora existente, indiferent de forma unipersonala sau colegiala in care se exercita sau de modalitatea electiva ori ereditara de acces la functia suprema sau de durata permanenta ori temporara a acesteia .
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Presedintele Romaniei

Cuprins

Consideratii introductive...........3

Capitolul I Scurt istoric..........4

Capitolul II Rolul si functiile Presedintelui Romaniei........10

Capitolul III Alegerea Presedintelui Romaniei...........15

Capitolul IV Atributiile Presedintelui Romaniei........33

Capitolul V Actele presedintelui Romaniei.............85

Capitolul VI Raspunderea Presedintelui Romaniei.........94

Capitolul VII Concluzii..........103

Bibliografie...........108
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Presedintele Romaniei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.