Prevalenta atingerii de organ tinta la pacientii hipertensivi - cu studiu de caz

Trimisa la data: 2022-05-28
Materia: Medicina
Pagini: 50
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: marc_claudia27
CUPRINS
Abrevieri
Argument
1. Aspecte generale despre hipertensiune
1.1. Definitia hipertensiunii arteriale
1.2. Clasificarea hipertensiunii arteriale
1.2.1. Hipertensiunea arteriala esentiala
1.2.2. Hipertensiuni arteriale simptomatice
1.3. Etiopatologia
1.3.1. Ereditatea
1.3.2. Factori ai sistemului nervos
1.3.3.Aportul crescut de sare
1.3.4.Supraalimentatia
1.3.5. Factori medicamentosi
1.3.6. HTA de sarcina
1.4. Simptopatologia
1.5. Investigatii
1.5.1.Probe clinice
1.6. Diagnostic
1.6.1. Diagnostic pozitiv
1.6.2. Diagnostic diferential
1.7. Evolutie si complicatii
1.7.1.Evolutia si complicatiile HTA la pacienti cu diabet zaharat
1.7.2.Evolutia si complicatiile HTA la pacientii cu ateroscleroza
1.7.3.Evolutia si complicatiile HTA la pacientii cu afectiuni renale
1.7.4. Semnele afectarii organelor tinta la pacientii cu HTA
1.8. Tratament
1.8.2. Tratamentul igienico - dietetic
1.8.3.Tratamentul medicamentos
1.8.4.Tratamentul urgentelor
1.9. Discutii
2. Studiu de caz
3.Concluzii
4. Bibliografie

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Prevalenta atingerii de organ tinta la pacientii hipertensivi - cu studiu de caz

ARGUMENT

Scopul lucrarii mele este acela de a sublinia ingrijirile acordate bolnavului indiferent de boala acestuia.
Din planul de ingrijire pe care l-am relatat in lucrare cat si din experienta dobandita in practica din spital, am incercat sa evidentiez faptul ca hipertensiunea arteriala isi are radacini in nevoile fundamentale ale individului invatand faptul ca orice fiinta umana, bolnava sau sanatoasa este motivata de dorinta de a trai. Asistenta este cea care trebuie sa intre in pielea bolnavului, sa reprezinte dorinta acestuia de a trai pentru cel ce si-a pierdut speranta, sa devina glasul pentru cel care nu poate vorbi si trebuie sa fie sursa de hrana spirituala pentru cel care si-a pierdut speranta.
In lucrare, pun accentul pe functia indeplinita de asistenta, aceea de a-l ajuta pe omul bolnav sa-si recastige sanatatea pierduta, sa o pastreze si sa-i redea acestuia increderea in propriile-i forte fizice si verbale.
Scopul invatarii acestei meserii este de a inarma viitoarele asistente cu elemente de baza ale viitoarei lor profesiuni.

CAPITOLUL I

1. PARTEA GENERALA
1.1.Definitia hipertensiunii arteriale
Hipertensiunea arteriala e un sindrom caracterizat prin cresterea presiunii sistolice si a celei diastolice peste valorile normale. Dupa O.M.S. se considera valori normale pentru presiunea sistolica 140 -160 mm Hg, interpretate in raport cu varsta, sexul si greutatea, iar pentru presiunea diastolica 90 - 95 mm Hg.

1.2. Clasificarea hipertensiunii arteriale
Clasificarea HTA se face tinand cont de urmatoarele: etiologie, valorile tensionale, afectarea organelor tinta.
In functie de etiologie avem HTA primara sau esentiala si HTA secundara sau simptomatica.

1.2.1. Hipertensiunea arteriala esentiala sau primara, in care nu se poate evidentia o cauza organica si hipertensiunea arteriala secundara sau simptomatica, in care este dovedita cauza. Astfel se deosebesc hipertensiuni secundare renale, hipertensiuni endocrine, hipertensiuni neurogene si hipertensiuni cardiovasculare. Hipertensiunea arteriala primara sau esentiala- reprezinta aproximativ 95% din totalul cazurilor de hipertensiune, este de obicei de cauza nedecelabila. Debutul acestei boli poate fi intre 25-55 de ani, intalnindu-se foarte rar sub varsta de 20 de ani. Patogeneza este multifactoriala, un rol foarte important il au factorii genetici. [3]
1.2.2. Hipertensiunea arteriala secundara sau hipertensiunea simptomatica, are o cauza decelabila si reprezinta cu aproximatie 5 % din totalul cazurilor.

Astfel avem cauze:
• Renovasculare
• Endocrine
• Neurologice

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Prevalenta atingerii de organ tinta la pacientii hipertensivi - cu studiu de caz". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.