Prevalenta avortului spontan la parturientele cu placenta jos implantata

Trimisa la data: 2010-05-01 Materia: Medicina Pagini: 51 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Andrei_Co
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Prevalenta avortului spontan la parturientele cu placenta jos implantata
La sfarsitul zilei a 12-a blastochistul este complet acoperit cu epiteliul endometrial, moment considerat ca fiind terminarea ovoimplantatiei.In timpul procesului de implantare, sincitiotrofoblastul sufera modificari importante, incepand din ziua a 9-a apar spatii in substanta respectiva, acestea devin confluente, dand un aspect lacunar - matricea viitoarelor spatii intraviloase. Ca rezultat al transformarii lacunare a sincitiotrofoblastului, acesta va fi compus din trabecule neregulate, partea periferica a sincitiului absorbind sangele extravazat si continuandu-se actiunea invaziva in stroma adiacenta.

Catre ziua a 12-a, trabeculele sincitiale si spatiile lacunare sunt bine stabilite dar ele nu sunt uniform dezvoltate in jurul produsului de conceptie. Catre cavitatea uterina trofoblastul formeaza un strat subtire in timp ce catre peretele uterin formeaza o placa groasa si este diferentiat in stratul intern (citotrofoblast) si extern (sincitiotrofoblast) transformat lacunar. Aceasta diferentiere se pare ca se datoreaza suportului nutritiv mult mai redus al portiunii dinspre cavitatea uterina (nutritie histiotrofa).
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Prevalenta avortului spontan la parturientele cu placenta jos implantata

Lucrare de licenta despre Prevalenta avortului spontan la parturientele cu placenta jos implantata
Cuprins

I.Introducere..................2

II.Elemente de morfologie si fiziologie a placentei...........4

III.Hemoragiile antepartum...............22

IV.Incidenta placentei praevia..........23

V.Etiologie............24

VI.Clasificare, varietati topografice, grade............25

VII.Patogeneza..........29

VIII.Anatomie patologica..........30

IX.Fiziopatologie................31

X.Semne si simptome, manifestari clinice...........33

XI.Examenul clinic obstretical.........34

XII.Explorarile paraclinice complementare in diagnosticul placentei praevia................35

XIII.Tratament..............39

XIV.Prognostic............43

Bibliografie...........51
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Prevalenta avortului spontan la parturientele cu placenta jos implantata". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.