Prevederile Legii nr 554 din 2004 privind contenciosul administrativ

Trimisa la data: 2010-06-16
Materia: Drept
Pagini: 100
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Anca_Da
Lucrare de licenta despre Prevederile Legii nr 554 din 2004 privind contenciosul administrativ
Reclamantul si-a motivat actiunea prin existenta unei stari de pericol determinata de infiintarea universitatii, fapt ce-i vatama interesele legitime.Prima instanta a admis actiunea, considerand ca partidul politic are vocatie si interes legitim public care ii confera calitate procesuala activa in situatia de fata, iar actul administrativ atacat este ilegal.

Curtea Suprema a decis insa ca recursul formulat de Guvern este fondat, in motivare retinand ca Legea nr. 29/1990 si art.48 din Constitutie au organizat un contencios administrativ subiectiv, de plina jurisdictie, si ca art.48 constituie o aplicatie particulara a art.21 din legea fundamentala, cu caracter complementar, ce reglementeaza o situatie speciala, prin urmare nu s-a realizat o extindere a protectiei pe calea contenciosului administrativ si asupra simplelor vocatii sau interese; s-a aratat, de asemenea, ca pentru aceeasi concluzie pledeaza si argumentul de text dedus din doua documente internationale la care Romania este parte - Declaratia Universala a Drepturilor Omului si Pactul cu privire la drepturile civile si politice, care se refera la drepturi, si nu la interese.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Prevederile Legii nr 554 din 2004 privind contenciosul administrativ

Lucrare de licenta despre Prevederile Legii nr 554 din 2004 privind contenciosul administrativ
Cuprins

Introducere...............3

Capitolul I - Consideratii generale asupra contenciosului administrativ roman................5
Notiunea de contencios administrativ.............5
Evolutia istorica...............9
Modificari aduse Legii 29/1990 prin adoptarea Constitutiei Romaniei din 1991.................21

Capitolul II - Conditiile de folosire a actiunii in contenciosul administrativ...............25
Calitatea reclamantului.............25
Natura actului administrativ supus judecatii.............25
Formele si termenele cerute de lege.............25
Absenta unor cauze sau fine de neprimire care, eventual, ar putea duce de la inceput la respingerea actiunii............25

Capitolul III - Procedura de contencios administrativ.............64

Studiu de caz........79

Concluzii............98

Bibliografie.........100

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Prevederile Legii nr 554 din 2004 privind contenciosul administrativ". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.