Prevenirea difteriei

Trimisa la data: 2010-08-04
Materia: Medicina
Pagini: 52
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Nistor_L
Lucrare de licenta despre Prevenirea difteriei
.In Germania, in perioada 1862-1863 toate regiunile estice de la Rostock pana la Danzing au fost afectate; in Rusia (Petesburg, Moscova) si indeosebi in regiunile din sud, difteria a evoluat cu incidenta crescuta a mortalitatii in peroiada 1872-1879, victimele inregistrate fiind de ordinul sutelor in fiecare sat, al miilor in provincii, iar copiii aporape disparusera. Din 1880-1886, in orasul New York au fost inregistrate intre 2000 si 5196 cazuri de difterie cu o rate de fatalitate care nu a scazut niciodata sub 42%, indicele cel mai mare fiind atribuit copiilor sub 15 ani; difteria devenise endemica in orase si epidemica in mediul rural.

In marile orase europene (Londra, Hamburg) datele statistice demonstreaza ca rata de mortalitate a atins valori de 50 - 100 0/0000 decese, iar in tarile Europei de 400/0000 .Nu este o intamplare faptul ca in acest secol au aparut cele mai multe descoperiri legate de boala si tratamentul sau. Evolutia virulenta a bolii, raspandirea ei, a determinat descrierea manifestarilor clinice de catre Brettonneau care o denumeste "diphtheritis", termenul de difterie fiind introdus ulterior de Trousseau (1821 -1836), in 1886 Klebs descopera bacilul difteric, rolul lui etiologic fiind demonstrat de Loffler in 1884, iar in 1889 Roux si Yersin au descoperit toxina difterica.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Prevenirea difteriei

Lucrare de licenta despre Prevenirea difteriei
Cuprins

Capitolul I. Introducere........................3

Capitolul II. Consideratii epidemiologice privind difteria............4
A. Date generale de epidemiologie........................4
B. Aspecte privind recenta epidemie de difterie in
Rusia....................................13
C. Eliminarea difteriei si masurile care se impun...................20

Capitolul III. Supravegherea difteriei in Romania -contributii personale....................................21
A. Controlul nivelului de imunitate antidifterica...............21
Metode de investigare...................................................21
Asigurarea nivelului de protectie antidifterica in
Romania.................................25
B. Supravegherea circulatiei agentului patogen al bolii - Metode de diagnostic.....................................30
Aspecte ale circulatiei C.diphtheriae in perioada 1997-1998...........35

Capitolul IV. Discutii si concluzii.......................41

Bibliografie.............................47

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Prevenirea difteriei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.