Prezentare generala a unui judet din nordul Moldovei ca importanta zona turistica a Romaniei

Trimisa la data: 2010-05-06
Materia: Geografie
Pagini: 65
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dana_D
Lucrare de licenta despre Prezentare generala a unui judet din nordul Moldovei ca importanta zona turistica a Romaniei
Trecerea in perspectiva la economia de piata reala reprezinta pentru Romania calea fara alternativa a relansarii activitatii economice eficiente si competitive pe plan international si a imbunatatirii standardului de viata al populatiei. Din lipsa mecanismelor si parghiilor specifice economiei de piata concurentiale, in socialism, agentii economici au fost lipsiti de libertatea de actiune si de rentabilizarea activitatii economice.

Inca din decembrie 1989, problema de baza a tarii noastra a fost alegerea tipului de economie de piata asimilabil specificului Romaniei. In acest sens, optiunea pentru tipul european de economie de piata isi are radacinile si ratiunile firesti in relatiile economice traditionale cu tarile europene si in elementele economice comune cu acestea, adaugandu-se interesul pentru politicile economice de protectie sociala, proprii tarilor din nordul Europei ca si dorinta Romaniei de a exista si de a se manifesta ca subiect al relatiilor economice internationale intr-o Europa unita si prospera.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Prezentare generala a unui judet din nordul Moldovei ca importanta zona turistica a Romaniei

Cuprins

Introducere..........3

Capitolul I Evolutia turismului romanesc in perioada de dupa revolutia din 1989............5
I.1. Criza dezvoltarii economice si depasirea ei.........5
I.2. Strategia nationala de dezvoltare economica a Romaniei pe termen mediu...........6
I.3. "Economia de servicii" in perioada reformei economice romanesti............7
I.4. Discontinuitati in economia turismului romanesc in perioada postdecembrista ........8

Capitolul II Piata turistica in Romania........18
II.1. Consideratii privind caracteristicile specifice pietei turistice..........18
II.2. Amenajarea turistica a teritoriului - premisa a integrarii Romaniei in Uniunea Europeana si a dezvoltarii economico-sociale echilibrate.........27

Capitolul III Strategia de dezvoltare a zonei turistice Suceava......30

Concluzii...........60

Bibliografie.............63

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Prezentare generala a unui judet din nordul Moldovei ca importanta zona turistica a Romaniei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.