Prezentarea evolutiei sistemului electoral romanesc

Trimisa la data: 2010-09-20
Materia: Drept
Pagini: 110
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: George_T
Lucrare de licenta despre Prezentarea evolutiei sistemului electoral romanesc
Contextul istoric, social si politic impunea adoptarea unui nou act fundamental care sa reliefeze schimbarile profunde produse in viata poporului roman. Constitutia adoptata in 1923 a marcat un nou ciclu constitutional in viata societatii romanesti introducand o serie de principii noi fata de cea din 1866 si anume: a consacrat caracterul social si unitar al statului roman, a inscris votul universal, a instituit o noua institutie - Consiliul Legislativ, a conceput drepturile cetatenesti ca functii sociale, a instituit principiul legalitatii si domnia legii.

Perioada 1938-1947 este marcata de adoptarea Constitutiei carliste din 27 februarie 1938 si de repunerea in vigoare, cu unele rezerve a Constitutiei din 1923, la 31 august 1944, moment care a marcat inceputul unei involutii constitutionale a Romaniei, accentuata spre finele anului 1947 deblocarea mecanismelor constitutionale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Prezentarea evolutiei sistemului electoral romanesc

Lucrare de licenta despre Prezentarea evolutiei sistemului electoral romanesc
Cuprins

Introducere

Capitolul I Prezentarea evolutiei sistemului electoral romanesc dupa 1989.............3

Capitolul II Legislatia referitoare la desemnarea parlamentului.......17

Capitolul III Legislatia privind desemnarea autoritatilor locale................35

Capitolul IV Legislatia privind desemnarea presedintelui Romaniei. Propunerea presedintelui privind votul uninominal............59


Capitolul V Studiu de caz - modificari legislative privind desemnarea membrilor parlamentului................89

Bibliografie...........109

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Prezentarea evolutiei sistemului electoral romanesc". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.