Prezentarea metodelor de determinare a rezervei matematice ale asigurarilor de viata

Trimisa la data: 2010-04-02
Materia: Economie
Pagini: 85
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dana_S
Lucrare de licenta despre Prezentarea metodelor de determinare a rezervei matematice ale asigurarilor de viata
Asigurarea de viata constituie un act individual de prevedere, un contract de securitate personala sau familiala care intervine intre o persoana fizica si societatea de asigurari, avand ca scop: crearea conditiilor de existenta a unei familii pentru cazul in care sustinatorul material al acestei familii ar disparea; crearea unor conditii normale de existenta pentru viitor, unui membru de familie infirm; asigurarea unui spor de venituri in perioada incetarii activitatii profesionale; etc.

Asigurarea de viata reprezinta, din punctul de vedere al societatii de asigurari, o modalitate de transfer al riscului financiar legat de pierderea vietii sau sanatatii unui individ asupra unui grup de indivizi, expusi aceluiasi risc. Transferul riscului se face de la individ spre grup, si fiecare membru al grupului participa la constituirea fondului din care se vor lua sumele asigurate printr-o cota de participare care nu este altceva decat prima de asigurare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Prezentarea metodelor de determinare a rezervei matematice ale asigurarilor de viata

Cuprins


Capitolul I Generalitati privind asigurarile de iata:definire,caracteristici........3

Capitolul II. Piata asigurarilor in Romania si locul ocupat in cadrul acesteia de societate de asigurare romano-germana Unita SA.........12
2.1. Conditii actuale pe piata asigurarilor de viata in Romania......12
2.2. Asigurari de viata practicate de Societatea de Asigurare Romano-Germana UNITA S.A. ........18

Capitolul III. Metode de determinare a rezervei matematice.......25
3.1. Elemente constitutive ale bazelor tehnice ale asigurarilor.......25
3.2. Modalitati de determinare a tarifelor de prime in asigurarile de viata ............35
3.3. Rezerva matematica ..........53

Capitolul IV. Calculul rezervei matematice in practica asigurarilor de viata.Simulari ............72
4.1. Asigurarea mixta de viata cu acumulare de capital.........72
4.2. Asigurarea de deces temporara ............77

Concluzii...........82

Bibliografie........84

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Prezentarea metodelor de determinare a rezervei matematice ale asigurarilor de viata". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.