Prezentarea operatiunii de plata prin card in cadrul unei banci

Trimisa la data: 2010-04-08
Materia: Economie
Pagini: 190
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andreea_Z
Lucrare de licenta despre Prezentarea operatiunii de plata prin card in cadrul unei banci
Prima carte de credit multifunctionala (cardul de fidelitate) a aparut in urma cu mai bine de 50 de ani . Este vorba despre cardul Dinner's Club International. Frank McNamara, fondatorul firmei Dinners Club, a conceput prima carte de credit multifunctionala din lume, in anul 1949. Primele carti de credit au fost oferite unui nr de 200 de persoane, majoritatea fiind prieteni sau cunostinte. La sfarsitul anului 1950, existau deja 20 000 de posesori ai cartilor de credit Dinner's Club. Dupa inca un an cartea de credit este acceptata in aproape toate marile orase ale Americii ( New York, Boston, Chicago, Los Angeles), Acopera plati in valoare totala de 325 000 de dolari.

In preajma anului 1970, se stabilizeaza deja cateva sisteme globale de platii pentru populatie, bazate in mod fundamental card.Deoarece in structura cererii de consum exista o prioritate clientela selectionata a celor capabli oricand sa faca din calatoriile peste granita un mod de viata, companiile American Express si Dinner's Club au facut pionerat si specializare in cardurile pentru calatorii si consum recreativ .

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Prezentarea operatiunii de plata prin card in cadrul unei banci

Lucrare de licenta despre Prezentarea operatiunii de plata prin card in cadrul unei banci
Cuprins

Capitolul I Instrumente de plata..............3

Capitolul II Realizarea platilor prin intermediul cardului...........53

Capitolul III Transferul electronic de fonduri...............79

Capitolul IV Rolul cardurilor in sistemul de plati actuale, pe fondul dezvoltarii economice...............91

Capitolul V Organizarea platilor prin carduri la banca comerciala romana.............128

Capitolul VI Studiu de caz...............147

Capitolul VII Concluzii si propuneri.............174

Bibliografie..............189

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Prezentarea operatiunii de plata prin card in cadrul unei banci". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.