Prezentarea organizarii contabilitatii in cadrul unei institutii publice

Trimisa la data: 2010-06-24
Materia: Contabilitate
Pagini: 152
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Floriana_Av
Lucrare de licenta despre Prezentarea organizarii contabilitatii in cadrul unei institutii publice
Lipsa unei politici agrare de sustinere si subventionare a agriculturii este o alta cauza a crizei. In toate tarile din UE si foste socialiste din Europa, agricultura este subventionata in proportie de 40-60% din costuri. Declinul fostelor intreprinderi agricole de stat si al complexelor de crestere si ingrasare a animalelor se datoreaza politicii gresite a preturilor produselor agricole si lipsei de subventii. In 1990, exploatatiile agricole de stat au fost obligate sa valorifice productia la preturi fixe, stabilite de stat in favoarea consumatorilor. Aceste moderne exploatatii, neputand sa-si acopere costurile de productie, din vanzari, au apelat la credite care se ofereau de catre banci cu dobanzi (80-120%) inrobitoare, acumuland an de an datorii care nu au mai putut fi lichidate in anii urmatori.

O cauza a prabusirii agriculturii romanesti consta in greutatea desfacerii produselor agricole. Relatiile dintre cumparatorii care colecteaza sau proceseaza productia agricola si producatorii agricoli nu sunt bazate pe analiza costurilor de productie, oferind preturi neacoperitoare, cantitati mari de cereale ramanand in hambarele necorespunzatoare ale producatorilor, unde se depreciaza. Mari cantitati de lapte nu se colecteaza datorita preturilor scazute si a lipsei mijloacelor de colectare. produsele agricole taranesti se vand in majoritatea cazurilor pe credit, fara dobanda, fara garantii, iar banii se incaseaza, devalorizati dupa luni si ani de zile.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Prezentarea organizarii contabilitatii in cadrul unei institutii publice

Cuprins


Capitolul I. Consideratii generale privind agricultura in Romania......3

Capitolul II. Evaluarea cheltuielilor potrivit clasificatiei bugetare.........20

Capitolul III. Organizarea contabilitatii la Directia Generala pentru Agricultura si Industrie Alimentara........34

Capitolul IV. Considerati generale privind programul informatic utilizat in cadrul compartimentului financiar-contabil al Directiei Agricole...........93

Anexe...........143

Bibliografie.........150
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Prezentarea organizarii contabilitatii in cadrul unei institutii publice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.