Prezentarea procesului bugetar romanesc

Trimisa la data: 2010-04-02
Materia: Economie
Pagini: 92
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dorin_Ba
Lucrare de licenta despre Prezentarea procesului bugetar romanesc
Veniturile bugetare trebuiesc selectate acele repere (marimi, unitati) care permit o mai buna incadrare a materiei impozabile in principiile impunerii (echitate, randament fiscal, etc.) pornind de la elemente reale, evidente ca suprafata (la terenuri), valoare (cladiri), capacitate cilindrica (autovehicule cu tractiune mecanica), incasari (totale sau nete), profit impozabil, drepturi salariale, valoarea adaugata, acte sau fapte, bunuri ori obiecte, etc.

Cheltuielile bugetare=fixarea indicatorilor reprezentativi pentru calculele de fundamentare vizeaza destinatia la nivel de domeniu, sector, ramura, forma de organizare, institutie, loc de consum, etc.La nivel macroeconomic si social=domeniul reflectat prin capitolul de cheltuieli(sanatate,asistenta sociala,cultura,aparare etc.)conduce pentru indicatori la o exprimare globala de genul "numar beneficiari" ai activitatii sau actiunii de educatie, de sanatate, de asistenta sociala, etc. ori numar de persoane fizice (rezultat dintr-o anumita structura socio-demografica).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Prezentarea procesului bugetar romanesc

Cuprins

1. Continutul si etapele procesului bugetar in Romania........3
1.1. Interpretari si semnificatii cu privire la bugetele publice.......3
1.2. Cadrul principal de actiune si implicare in procesul bugetar......4
1.3. Elaborarea proiectelor de bugete publice..........8
1.4. Aprobarea (adoptarea) bugetelor publice........18
1.5. Executia bugetelor publice.......19

2. Fundamentarea indicatorilor bugetari.........22
2.1. Fundamentarea veniturilor bugetare..........22
2.2. Fundamentarea cheltuielilor bugetar.........31

3. Executia prevederilor bugetare...........40
3.1. Asezarea, calculul, varsarea si plata veniturilor bugetare......40
3.2. Executia cheltuielilor bugetare..........65
3.3. Incheierea exercitiului bugetar...........83

Bibliografie selectiva.........91
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Prezentarea procesului bugetar romanesc". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.