Prezentarea procesului bugetar romanesc

Trimisa la data: 2010-04-02 Materia: Economie Pagini: 92 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Dorin_Ba
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Prezentarea procesului bugetar romanesc
Veniturile bugetare trebuiesc selectate acele repere (marimi, unitati) care permit o mai buna incadrare a materiei impozabile in principiile impunerii (echitate, randament fiscal, etc.) pornind de la elemente reale, evidente ca suprafata (la terenuri), valoare (cladiri), capacitate cilindrica (autovehicule cu tractiune mecanica), incasari (totale sau nete), profit impozabil, drepturi salariale, valoarea adaugata, acte sau fapte, bunuri ori obiecte, etc.

Cheltuielile bugetare=fixarea indicatorilor reprezentativi pentru calculele de fundamentare vizeaza destinatia la nivel de domeniu, sector, ramura, forma de organizare, institutie, loc de consum, etc.La nivel macroeconomic si social=domeniul reflectat prin capitolul de cheltuieli(sanatate,asistenta sociala,cultura,aparare etc.)conduce pentru indicatori la o exprimare globala de genul "numar beneficiari" ai activitatii sau actiunii de educatie, de sanatate, de asistenta sociala, etc. ori numar de persoane fizice (rezultat dintr-o anumita structura socio-demografica).
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Prezentarea procesului bugetar romanesc

Cuprins

1. Continutul si etapele procesului bugetar in Romania........3
1.1. Interpretari si semnificatii cu privire la bugetele publice.......3
1.2. Cadrul principal de actiune si implicare in procesul bugetar......4
1.3. Elaborarea proiectelor de bugete publice..........8
1.4. Aprobarea (adoptarea) bugetelor publice........18
1.5. Executia bugetelor publice.......19

2. Fundamentarea indicatorilor bugetari.........22
2.1. Fundamentarea veniturilor bugetare..........22
2.2. Fundamentarea cheltuielilor bugetar.........31

3. Executia prevederilor bugetare...........40
3.1. Asezarea, calculul, varsarea si plata veniturilor bugetare......40
3.2. Executia cheltuielilor bugetare..........65
3.3. Incheierea exercitiului bugetar...........83

Bibliografie selectiva.........91
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Prezentarea procesului bugetar romanesc". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.