Prezentarea relatiilor de serviciu si necesitatea protejarii acestora

Trimisa la data: 2010-05-16 Materia: Economie Pagini: 49 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Corina_L
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Prezentarea relatiilor de serviciu si necesitatea protejarii acestora
In ceea ce priveste reglementarea faptelor de coruptie, numite delicte, fiind sanctionate cu pedeapsa corectionala, Codul penal cuprindea o sectiune referitoare la "nedreptele luari", fapta care era prevazuta (definita) astfel: "Functionarul public care prin orice mijloace sileste o persoana sa dea bani sau alt profit, la care nu este obligata dupa lege, comite delictul de nedreapta luare si se pedepseste cu inchisoare corectionala".

Tot in codul de la 1937, intr-o sectiune care privea explicarea unor termeni legali se regasea definitia data de legiuitor functionarului ca subiect activ la infractiunea de luare de mita (nedreapta luare), astfel: "Prin functionar se intelege acela care exercita permanent sau temporar, cu orice titlu, indiferent daca si cum a fost investit, o functie sau o insarcinare de orice natura, in serviciul vreuneia din unitatile sau organizatiile obstesti". De asemenea erau functionari militarii si preotii, iar membrii corpurilor legiuitoare erau scosi din sfera functionarilor ca subiecti activi la infractiunile de coruptie.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Prezentarea relatiilor de serviciu si necesitatea protejarii acestora

Cuprins

Capitolul I. Consideratii generale..........3
Sectiunea I.1 Referinte istorice............3
Sectiunea I.2 Necesitatea protejarii relatiilor privind autoritatea sau buna desfasurare a relatiilor de serviciu............9
Sectiunea I.3 Aspecte comune cu privire la infractiunile de serviciu sau in legatura cu serviciul.........11

Capitolul II. Analiza elementelor constitutive........14
Sectiunea II.1 Notiune si definitie............14
Sectiunea II.2 Obiectul juridic............15
Sectiunea II.3 Obiectul material...........16
Sectiunea II.4 Subiectul infractiunii......18
Sectiunea II.5 Latura obiectiva a infractiunii..........27
Sectiunea II.6 Latura subiectiva..........32
Sectiunea II.7 Consumarea infractiunii.........33
Sectiunea II.8 Regimul sanctionator............35

Capitolul III. Forma agravata...........36

Capitolul IV. Aspecte procedurale.......40

Capitolul V. Aspecte de drept comparat..........44

Capitolul VI. Concluzii...........45

Bibliografie.............48
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Prezentarea relatiilor de serviciu si necesitatea protejarii acestora". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.