Prezentarea rentabilitatii societatii de turism si a produsului oferit

Trimisa la data: 2010-05-23
Materia: Turism
Pagini: 88
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Eugenia_I
Lucrare de licenta despre Prezentarea rentabilitatii societatii de turism si a produsului oferit
Conceptul central a studiilor institutului de veghe mondiala este cel de viabilitate sau durabilitate (sustainability). El este un concept ecologic deoarece presupune o raportare optima la mediu (environment) si are indiscutabile consecinte economice. Conceptul presupune crearea unei societati care-si satisface nevoile fara a diminua perspectivele generatiei viitoare. Intrebarea este daca societatea contemporana este in stare sa faca fata acestei cerinte? Sau, dimpotriva, Pamantul este amenintat de a nu mai fi locuibil. Prin urmare, utilizarea acestui concept presupune recunoasterea dependentei cresterii economice si nivelului de viata de resursele naturale.

Asocierea conceptului de "sustainability" cu cel de dezvoltare, in sintagma din limba romana de dezvoltare durabila, atesta tocmai ideea economisirii resurselor naturale pentru a se evita, pe termen lung, o criza economica mondiala sau zonala. Prin urmare, pentru a obtine un echilibru pe termen lung al societatii este necesar a fi realizate prioritatile actuale in ceea ce priveste utilizarea resurselor actuale si a mijloacelor financiare.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Prezentarea rentabilitatii societatii de turism si a produsului oferit

Cuprins


1.Turismul si cresterea economica................3
1.1Cresterea economica si limitele ei............3
1.2 Turismul si dezvoltarea durabila.............5
1.3 Produsul turistic si indicatorii de exprimare a resurselor turistice .............9
1.4 Produsul turistic si experienta turistica.................16
1.5 Turismul si capacitatea de primire........................29

2.Indicatori ai rezultatelor si performantelor intreprinderii........34
2.1Determinarea cifrei de afaceri si urmarirea dinamicii si structurii acesteia............34
2.2Analiza structurala a cifrei de afaceri in turism........37
2.3 Analiza valorii adaugate...........39

3. Rentabilitatea intreprinderii de turism...............42
3.1Consideratii generale................42
3.2 Definirea profitului................44
3.3 Maximizarea profitului..............49

4. Produsul turistic...................58

5. Turistic si politica firmei.........63
5.1 Studierea comportamentului consumatorului conditie esentiala a cresterii rentabilitatii produsului turistic...........63
5.2 Produsul turistic si politica de preturi...........69

6.Program de organizare si comercializare a produsului turistic cu tema Descoperiti frumusetea tainica a Muntilor Apuseni.........75

Bibliografie..............87

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Prezentarea rentabilitatii societatii de turism si a produsului oferit". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.