Prezentarea si perfectionarea managementului resurselor umane

Trimisa la data: 2010-06-02
Materia: Resurse Umane
Pagini: 70
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Paula_I
Lucrare de licenta despre Prezentarea si perfectionarea managementului resurselor umane
In conceptia autorului, toti acesti indicatori luati impreuna pot sa evalueze starea sociala din firma, efectele politicii de gestiune a resurselor umane (adesea cu manifestari contradictorii).
Mai mult, instrumentele de masura prezentate mai sus pot fi considerate ca apt pentru constituirea in final a segmentului social al tabloului de bord pentru manager sau, intr-o acceptie mai rafinata, ceea ce se numeste "bilantul social" in firma.

Managerii din Romania se gasesc de fapt, exact in momentul cel mai sensibil, si anume in cel de ruptura, pe de o parte, cu conceptia conform careia intreprinderea era obligata sa dea de lucru unui numar mic de potentiali salariati, generand supraefective importante, productivitate slaba si rentabilitate scazuta, iar pe de alta parte, trecerea la o noua conceptie de estimare riguroasa a cantitatii si calitatii necesarului de rewsurse de munca, in deplin acord cu cerintele pietei fata de produsul sau serviciul creat de firma, in plus respectand si comandamentul de rentabilitate si profitabilitate ridicata.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Prezentarea si perfectionarea managementului resurselor umane

Cuprins

Capitolul I. Aspecte teoretice...................................4
1.1. Introducere...................................4
1.2. Cum a aparut conceptul de management al resurselor umane.....................................6
1.3. Functiunea de personal in conceptia managementului resurselor umane.....................................9
1.4. Gestiunea resurselor umane - problema fundamentala.........................................11
1.5. Integrarea managementului resurselor umane in politica generala a intreprinderii.......................................16
1.6. Contractul colectiv de munca din punct de vedere managerial...........................................17
1.7. Particularitati ale managementului resurselor umane in firmele de constructii.......................................20

Capitolul II. Prezentarea si diagnosticarea generala a S.C. SIGMA S.A..................................22
2.1. Prezentarea S.C. SIGMA S.A.........................22
2.2. Analiza - diagnostic a S.C. SIGMA S.A..........................24

Capitolul III. Analiza - diagnostic de specialitate: diagnosticul managementului resurselor umane...............................51
3.1. Analiza politicilor si modului de exercitare a functiilor managementului resurselor umane...........................51
3.2. Analiza caracteristicilor resurselor umane....................54
3.3. Puncte slabe si puncte forte ale managementului resurselor umane......................................60

Capitolul IV. Propuneri de perfectionare a managementului resurselor umane......................................63

Bibliografia.....................................69

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Prezentarea si perfectionarea managementului resurselor umane". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.