Prezentarea trasaturilor pietei muncii si a ofertei locurilor de munca din Romania

Trimisa la data: 2010-05-07
Materia: Administratie Publica
Pagini: 80
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Bogdan_A
Lucrare de licenta despre Prezentarea trasaturilor pietei muncii si a ofertei locurilor de munca din Romania
Cresterea Wmg a factorului munca determina marirea consumului, concomitent cu diminuarea timpului liber.Ca urmare, noua functie de productie va avea o pozitie superioara celei initiale, deoarece fiecare cantitate data de factorul munca va produce un output superior celui consumat. Noul punct optim de alocare a timpului afectat muncii va fi situat in stanga (O ) sau in dreapta (O ) celui initial, ca efect al combinarii a cel putin doua elemente: efectul de substituire si efectul de venit.

Cresterea unei cantitati mai mari de munca va duce la cresterea veniturilor. Un venit superior va avea drept consecinte, pe de o parte, cresterea consumului, iar pe de alta parte, tendinta de reducere a timpului alocat activitatii economice. Aceasta va conduce la deplasarea noului punct de optim spre stanga celui initial.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Prezentarea trasaturilor pietei muncii si a ofertei locurilor de munca din Romania

Cuprins

Capitolul I. Consideratii generale............3
1.1.Conceptul si trasaturile pietei muncii..........3
1.2. Criterii de clasificare a pietei muncii.......14

Capitolul II. Mecanismul de functionare a pietei muncii.......18
2.1. Cererea de munca..........18
2.2. Oferta de munca...........25
2.3. Echilibrul pe piata muncii.........32

Capitolul III. Dinamica ocuparii sub influenta factorilor demo-economici............44
3.1. Miscarea naturala a populatie si dimensiunea resurselor de munca.............44
3.2. Miscarea teritoriala a populatiei...........57
3.3 Dinamica ocuparii pe piata fortei de munca.........61

Capitolul IV. Concluzii.............77

Bibliografie............79

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Prezentarea trasaturilor pietei muncii si a ofertei locurilor de munca din Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.