Principiile alimentatiei sanatoase in cadrul cercului de biologie

Trimisa la data: 2010-06-11
Materia: Igiena alimentelor
Pagini: 120
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: guineaalina
Lucrare de licenta despre Principiile alimentatiei sanatoase in cadrul cercului de biologie
De ce este nevoie de o educatie pentru alimentatie sanatoasa in scoala romaneasca?Educatia pentru o alimentatie sanatoasa este un mic capitol dintr-o tema mai vasta care cuprinde si alte aspecte ale unei vieti sanatoase si echilibrate.

Acest domeniu a fost prea mult timp ignorat si continua sa fie inca putin abordat in scoli. Elevii au cunostinte minime despre ce inseamna sanatatea si cum poate ea sa fie mentinuta printr-un comportament adecvat si constient.

In Romania, conform datelor oferite de Institutul National de Statistica si Centrul de Calcul, Statistica Sanitara si Documentare Medicala, principalele cauze de deces sunt reprezentate de boli ale aparatului cardiovascular (733,06 decese/100.000 locuitori), tumori (186,86 decese/100.000 locuitori), boli ale aparatului digestiv (69,25 decese/100.000 locuitori) si boli ale aparatului respirator (66,4 decese/100.000 locuitori) date valabile pentru semestrul I, 2001.

Majoritatea acestor tipuri de afectiuni se coreleaza cu anumiti factori de risc comportamentali la nivelul populatiei. Astfel, de exemplu, afectiunile cardiovasculare pot fi induse la varste mai tinere sau agravate considerabil de fumat, regim alimentar bogat in grasimi, sedentarism, obezitate.

Daca datele existente despre factorii de risc cum sunt tutunul, alcoolul, drogurile, al caror consum a atins cote alarmante si in randul populatiei din tara noastra, sunt multe, in ceea ce priveste comportamentul alimentar, datele sunt putine.

Autoritatile sanitare estimeaza insa ca peste 50% din populatia Romaniei este supraponderala, in special din cauza comportamentului alimentar nesanatos si a lipsei de activitate fizica.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Principiile alimentatiei sanatoase in cadrul cercului de biologie

Lucrare de licenta despre Principiile alimentatiei sanatoase in cadrul cercului de biologie
Cuprins

Introducere................................3

Capitolul I Ce este sanatatea?............................5

Capitolul II Alimentatia..................................7
2.1.Grupele alimentare si principiile nutritive...........8
2.1.1. Glucide.............................9
2.1.2. Proteine...........................13
2.1.3. Lipide.............................18
2.1.4. Vitamine...........................23
2.1.5. Minerale...........................29
2.1.6. Fibre alimentare...................34
2.1.7. Substante alimentare bioactive...................37
2.1.8. Apa................................39
2.2. Regimul alimentar echilibrat.........41
2.3. Boli de nutritie si metabolism.......44

Capitolul III Contributii la educatia pentru o alimentatie igienica si sanatoasa........................51
3.1. Forme si metode de organizare a cercului de Biologie.............51
3.2. Strategia didactica. Metode, mijloace didactice, evaluare........57
3.3. Modalitati de realizare a continuturilor in cadrul cercului de Biologie pe teme de educatie pentru o alimentatie igienica si sanatoasa........................74

Concluzii.......................116

Bibliografie....................118

Anexe...........................121

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Principiile alimentatiei sanatoase in cadrul cercului de biologie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.