Principiile contabile general acceptate

Trimisa la data: 2010-09-01
Materia: Contabilitate
Pagini: 45
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: AndreeaMaria_Ol
Lucrare de licenta despre Principiile contabile general acceptate
Postulatele si principiile contabile nu sunt rezultatul descoperirii unui individ sau sau a mai multor indivizi, intr-un spatiu geografic oarecare si intr-un moment bine precizat in timp. De asemenea, ele nu pot fi rezultatul experientelor stiintifice de laborator, dar pot face obiectul unor cercetari de teren in mediul de afaceri. Aceste produse ale axiomatizarii contabilitatii fac obiectul schimbarii, deoarece se bazeaza pe un mediu, pe o structura a utilizatorilor de informatii financiare si pe necesitatile lor de informare, care evolueaza in mod continuu.

Validitatea postulatelor si principiilor contabile decurge din acceptarea lor generala. Postulatele si principiile contabile sunt rezultatul unui consens sau, adesea, al unui compromis. Anumite postulate sau principii fac obiectul unor controverse aprinse, alteori unele sunt trecute dintr-o categorie in alta sau invers, avand in vedere tocmai dinamismul realitatii, interesele divergente sau granita foarte subtire dintre aceste produse intelectuale. De altfel, discriminarea intre postulate si principii nu este decat un exercitiu universitar. De aceea, postulatele si principiile contabile sunt departe de a intruni unanimitatea.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Principiile contabile general acceptate

Lucrare de licenta despre Principiile contabile general acceptate
Cuprins

Planul lucrarii.........................2

Introducere.......................3

Capitolul I Principiile contabile si rolul lor in cadrul paradigmei contabilitatii in partida dubla............4

Capitolul II Principiile contabile prevazute de reglementarile contabile romanesti armonizate cu normele europene..........14

Capitolul III Principiile recunoscute implicit in contabilitatea romaneasca...............20

Capitolul IV Alte abordari privind principiile contabile.........24

Capitolul V Studii de caz......................28

Concluzii si propuneri........................42

Anexe...............................44

Bibliografie...............45

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Principiile contabile general acceptate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.