Principiile de organizare si functionare a administratiei publice locale

Trimisa la data: 2010-06-21 Materia: Drept Pagini: 61 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: bogdan_florica_10
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Principiile de organizare si functionare a administratiei publice locale
La nivelul oricarui stat exista doua tipuri de organe administrative, din punct de vedere al intinderii in teritoriu a atributiilor pe care le exercita : organele administratiei publice centrale, care sunt competente la nivelul intregii tari si organele administratiei publice locale, a caror competenta este limitata la limitele unitatilor administrativ-teritoriale in care au fost alese si functioneaza.

Cele doua tipuri de administratii nu sunt rupte unul de celalalt, intre ele existând legaturi strânse, pe care le impune caracterul de stat national, unitar si indivizibil al statului român. In egala masura, intre ele exista si delimitari necesare si legitime, determinate de faptul ca la baza organizarii si functionarii administratiei publice locale se afla principiul constitutional al autonomiei locale.

Reglementari privind administratia publica locala si principiile care o guverneaza au fost consacrate dintotdeauna in Constitutiile române. Mai mult chiar, primele reglementari privind descentralizarea administrativa si autonomia locala le regasim in Regulamentele organice, apoi in Legea comunala nr. 394 din 1/13 aprilie 1864 si Legea pentru consiliile judetene nr.396 din 2/14 aprilie 1864.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Principiile de organizare si functionare a administratiei publice locale

Lucrare de licenta despre Principiile de organizare si functionare a administratiei publice locale
Capitolul I - Istoric si drept comparat...............1
Sectiunea 1.1 Istoric al reglementarii................1
Sectiunea 1.2 Drept comparat..........................5
Sectiunea 1.3 Sfera principiilor si semnificatia lor..........11

Capitolul II - Principiile constitutionale.....................14
Sectiunea 2.1 Descentralizarea.......................14
Subsectiunea 2.1.1 Formele descentralizarii..........18
Sectiunea 2.2 Deconcentrarea.........................20
Sectiunea 2.3 Autonomia locala.......................24
Sectiunea 2.4 Dreptul minoritatilor de a-si folosi limba nationala in relatiile cu administratia publica si cu serviciile publice......30
Sectiunea 2.5 Dreptul minoritatilor de a-si folosi limba nationala in raporturile cu administratia in legislatia comunitara............36

Capitolul III - Principiile legale.............40
Sectiunea 3.1 Eligibilitatea...................40
Sectiunea 3.2 Legalitatea......................42
Sectiunea 3.3 Consultarea cetatenilor in solutionarea problemelor locale de interes deosebit................43
Capitolul IV Ratiunea si semnificatia modificarilor aduse in Constitutia României din 2003...............47

Capitolul V Concluzii...........54
Bibliografie....................57
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Principiile de organizare si functionare a administratiei publice locale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.