Principiile managementului public

Trimisa la data: 2010-05-07
Materia: Administratie Publica
Pagini: 50
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ileana_D
Lucrare de licenta despre Principiile managementului public
Managementul sectorului public controleaza activitatea organizatiilor cu scop lucrativ.In cadrul acestor institutii avem in vedere si politicile sociale, industriale si de investitii. In cazul in care controlul guvernamental este prea rigid, institutiile publice isi pierd statutul de entitati independente, astfel ca nu mai sunt rentabile pentru public.
Sunt situatii in care institutiile publice nu pot fi controlate eficient iar randamentul lor este inferior companiilor private.

Este oportun ca atunci sa se puna problema privatizarii unor servicii publice.Daca managerii din organizatiile private au in vedere, in primul rand, profitul, scopul managementului public este satisfacerea interesului general.Succesul institutiilor publice depinde si de modul in care Guvernele vor gasi mecanismele de motivare si control adecvate fara a implementa proceduri rigide la nivelul fiecarei entitati publice.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Principiile managementului public

Cuprins

Institutia publica...........3

1. Prezentarea institutiilor publice.........3

2. Scurt istoric al institutiei publice......4

3. Caracterizare generala...........5

4. Autoritatea executiva...........9

5. Managementul institutiei publice..........10
Caracteristicile managementului public.......11
Principiile managementului public.........11

6. Definirea actului managerial...........14
Roluri interpersonale..........16
Roluri informationale..........17
Roluri decizionale.............19

7. Componentele externe ale managementului public.........21

8. Functia publica...........21

9. Concluzie - modele de analiza structurala..........23

Studiu de caz: primaria municipiului Bucuresti........37

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Principiile managementului public". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.