Principiile segmentarii pietei

Trimisa la data: 2010-05-23 Materia: Economie Pagini: 88 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Luminita_Pr
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Principiile segmentarii pietei
Alegerea unei dintre cele trei strategii depinde de resursele firmei, de variabilitatea produselor, de etapa din ciclul de viata al produsului si de strategiile de piata ale concurentei. In cadrul alegerii unei strategii a pietei -tinta (obiectiv) se pune problema alegerii unor cupluri produse-piete. Aceasta va fi dictata de studiul acestor cupluri atat din punct de vedere al structurii lor ca si al potentialului lor actual si evolutiei previzibile. Vor fi utilizate tehnici de analiza.
Fiind ales un cuplu produs-piata (strategie de masa) aceasta trebuie sa satisfaca nevoile anumitor nise (subgrup sau segment) ale pietei.

Strategia de masa presupune o necesitate si anume - consumatorii produselor - piete sa fie foarte asemanatori in raspunsurile lor la strategiile de pozitionare (diferentierea produselor) al programului de marketing. Strategia de nisa sau de segmentare presupune ca acesti consumatori ai produsului - piata sa difere in raspunsurile lor la fiecare strategie de pozitionare a programului de marketing. Nisele pot fi identificate in diferite feluri. Acestea sunt expuse in cadrul structurii pietei. Totusi putem nota ca o strategie de nisa prezinta avantajul ca permite exploatarea diferitelor rentabilitati intre segmentele sau pozitiile mai favorabile decat cele ale concurentei datorita unei utilizari mai eficace a competentelor si resurselor firmei.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Principiile segmentarii pietei

Cuprins

Capitolul I. Conceptia generala despre segmentarea pietei........................................3
1.1. Idetificarea criteriilor de segmentare a pietii........................................3
1.2. Modalitati de segmentare a pietii........................................20

Capitolul II. Structura pietei........................................35
2.1. Caracteristici generale ale cererii si ofertei........................................35
2.2. Studiul cererii........................................39
2.3. Studiul ofertei........................................45

CApitolul III. Relatiile dintre cerere si segmentarea pieteiv

Capitolul IV. Activitatile comerciale si piata........................................50

Capitolul V. Abordarea clientilor........................................55
5.1. Caracteristici esentiale ale clientilor........................................55
5.2. Vanzarile catre clienti........................................68

Bibliografie........................................86
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Principiile segmentarii pietei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.