Principiile si metodele de gestiune a riscului de credit

Trimisa la data: 2010-03-21
Materia: Economie
Pagini: 79
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Corina_B
Lurare de licenta despre Principiile si metodele de gestiune a riscului de credit
In porturile grecesti, "trapezistii" devin bancheri veritabili in sensul actual al termenului; ei indeplinesc majoritatea functiilor bancii moderne: depuneri credite, schimb, crearea altor mijloace de plata decat bancnota sau moneda. In Egipt, unde statul era atotputernic, erau imitati "trapezistii" greci prin infiintarea "Bancii Regale" (Banca Regala din Alexandria) care detinea monopolul activitatilor respective.

La Roma, "argintarii" au inlesnit si diversificat schimburile comerciale, ajungand sa asigure toate functiile clasice ale bancilor: depuneri, credite, gestiunea conturilor, serviciul cecurilor. Republica, apoi Imperiul Roman, creeaza asemenea banci specializate, in primul rand, cu pastrarea impozitelor colectate de la contribuabili.
Desi adeptii religiei crestine se ridicau impotriva ideii de dobanda, aceasta nu a impiedicat ca bancile sa cunoasca o prosperitate continua in Bizant unde, in secolul VII , Justinian codifica uzurile romane in domeniul bancar.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Principiile si metodele de gestiune a riscului de credit

Cuprins


I. Introducere.........3

II. Capitolul I Privire de ansamblu a sistemului bancar ........6
1 Banca si activitatea bancara in timp si sptiu.........6
2 Evolutia sistemului bancar romanesc............9
3 Reglementarea activitatii bancare in Romania ........13

III. Modalitati de finantare a societatilor comerciale..........18
1 Concept, surse, detinatii..........18
2 Factori ce influenteaza nevoia de finantare.......23

IV. Creditarea societatilor comerciale.........25
1 Forme si modalitati........25
2 Instrumente de creditare..........37

V. Analiza si evaluarea in creditarea societatilor comerciale........40
1 Etapizarea creditului...........40
2 Indicatori de evaluare..........52
3 Riscurile de creditare..........56

VI. Gestiunea riscului de credit..........58
1 Rolul calitatii portofoliului de credite bancare........58
2 Politica de creditare.............59
3 Gestiunea riscului de credit global........65

VII. Concluzii si propuneri..........72
1 Aprecieri si concluzii.............72

VIII. Bibliografie............78

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Principiile si metodele de gestiune a riscului de credit". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.