Probatiunea ca metoda de reeducare in sistemul penal

Trimisa la data: 2009-06-06 Materia: Drept Pagini: 41 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Lucian_P
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Probatiunea ca metoda de reeducare in sistemul penal
Incarcerarea cunoaste rate variabile. In privinta trendului global raportul inregistreaza schimbari spectaculoase la nivelul tarilor de tranzitie.Perioada 1985 - 1990 s-a caracterizat prin scaderea ratelor incarcerarii, pentru ca in mai putin de 5 ani, trendul sa devina ascendent.In ce priveste factorii care influenteaza trendurile incarcerarii, Raportul Natiunilor Unite subliniaza absenta unei corelatii statistic semnificative cu nivelul de dezvoltare al statelor. Analiza corelatiilor dintre un numar de indicatori ai dezvoltarii economice si al calitatii vietii si numarul de incarcerari, nu indica o legatura semnificativa.

Cu toate acestea, unele studii identifica o corelatie pozitiva intre incarcerare si rata somajului . De asemenea, nu se inregistreaza o corelatie pozitiva intre gradul de dezvoltare al statelor si frecventa utilizarii sanctiunilor neprivative de libertate este valabila doar pentru unele tari occidentale.Analiza internationala comparata, identifica o tendinta de combinare a sanctiunilor privative si neprivative de libertate, sau de asociere a mai multor sanctiuni neprivative de libertate. Raportul Natiunilor Unite face referire la patru tipuri de sanctiuni neprivative de libertate care sunt mai frecvent folosite:
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Probatiunea ca metoda de reeducare in sistemul penal

Lucrare de licenta despre Probatiunea ca metoda de reeducare in sistemul penal
Cuprins

Capitolul I. Sanctiunea penala..................................3

Capitolul II. Efectele privatiunii de libertate.....................6

Capitolul III. Justitia restitutiva (restaurativa)......................................10

Capitolul IV. Orientari actual eprivind probatiunea..................22
Subcapitolul I. Definitia probatiunii..............................26
Subcapitolul II. Reglementari ale probatiunii in dreptul comunitar.............................................28

Capitolul IV. Desfasurarea efectuarii probatiunii....................30

Capitolul VI. Eficacitatea probatiunii si alte propuneri de lege ferenda...............................................35

Concluzii..............................................39

Bibliografie...............................................41
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Probatiunea ca metoda de reeducare in sistemul penal". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.