Problema dialogului social din Romania

Trimisa la data: 2009-05-24
Materia: Drept
Pagini: 76
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Simona_F
Lucrare de licenta despre Problema dialogului social din Romania
In prezent , dialogul social este institutionalizat si se practica in toate syatele membre ale Uniunii Europene, ca si , in general, in toate statele cu economie de piata. Partenerii sociali sunt consultati si isi exprima opiniile referitoare la diverse decizii ale puterii politice. Frecvent, partenerii sociali nu raman la stadiul exclusiv de factor al dialogului social, ei participand direct la aplicarea politicii sociale nationale in cadrul unor domenii diferite ca ocuparea fortei de munca , problemele de securitate sociala,etc.In Europa se pot distinge, in contextul particularitatilor nationale, cateva orientari majoer cu privire la negocierea colectiva , la dialogul social, si anume :
orientarea britanica - unde se remarca o pozitie preeminenta a negocierii colective la nivel de unitate si fara o reglementare legala a contractului colectiv de munca.

Orientarea din statele cu sisteme de drept de origine latina, Franta, Spania, Italia - unde se remarca negocierile colective considerate principale la nivel de ramura, dar care , in special in Italia, nu conditioneaza continuul negocierii colective la nivel de unitate;
orientarea din Germania - la care se adauga si alte state nordice, are aceeasi pozitie prioritara a negocierilor colective la nivel de ramura , dar care sunt obligatorii , sub aspectul continutului, pentru negicierea colectiva la nivel de unitate.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Problema dialogului social din Romania

Lucrare de licenta despre Problema dialogului social din Romania
Cuprins

Capitolul I. Consideratii introductive. Scurt istoric al organizarii miscarii sindicale in Romania...............................3

Capitolul II. Sindicatele............................26

Capitolul III. Reprezentantii salariatilor......................54

Capitolul IV. Patronatele......................59

Capitolul V. Concluzii....................71

Bibliografie.....................74Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Problema dialogului social din Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.