Problematica asigurarilor riscurilor in contractele comerciale

Trimisa la data: 2010-11-05
Materia: Comert
Pagini: 92
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Laur_T
Lucrare de licenta despre Problematica asigurarilor riscurilor in contractele comerciale
Petit Larousse utilizeaza o formula mai cuprinzatoare, definind riscul ca "un pericol, un inconvenient posibil". Intr-adevar, desi lapidara, aceasta formula pare sa fie comprehensiva, vizand in termeni generali intreaga varietate a riscurilor nejuridice si a celor juridice (inclusiv riscurile comerciale).Doctrina juridica inregistreaza o multitudine de definitii, toate vizand exclusiv semnificatia juridica a conceptului de risc, definitii care insa se diferentiaza nu numai prin felul in care sunt redactate, ci uneori chiar prin sensul atribuit termenului in discutie. Dintre acestea retinem spre exemplificare urmatoarele care par mai semnificative.

Astfel, potrivit unei conceptii ce se raporteaza prin excelenta la contractele din dreptul comun, riscul contractual este "suportarea consecintelor pagubitoare ale incetarii contractului pentru imposibilitatea fortuita de executare a obligatiei uneia dintre parti" .
Expresia "suportarea consecintelor pagubitoare" pare neinspirat aleasa pentru a defini conceptul de risc. Intr-adevar, ea sugereaza doar rezultatul realizarii riscului fara a lamuri care este cauza acestui rezultat, adica riscul in sine.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Problematica asigurarilor riscurilor in contractele comerciale

Lucrare de licenta despre Problematica asigurarilor riscurilor in contractele comerciale
Cuprins

Capitolul I. Introducere......................................3
I.1. Necesitatea adaptarii continutului contractelor comerciale internationale..............................3
I.2. Conceptul de risc..................................7
I.3. Geneza riscului......................................12
I.4. Mijloace juridice de evitare sau de neutralizare a riscurilor in contractele de comert international..............................15
I.5. Domeniul de aplicare si clasificarea clauzelor asiguratorii............................................19

Capitolul II. Clauze asiguratorii impotiva riscurilor valutare..................................................26
II.1. Clauza aur.........................................26
II.2. Clauzele valutare..........................................33
II.3. Clauza de optiune a locului de plata.........................54
II.4. Clauza de optiune a monedei liberatorii.......................57
II.5. Alte clauze contractuale cu scop de evitare a riscurilor valutare.............................................59

Capitolul III. Clauze asiguratorii imporiva riscurilor nevalutare.....................................................61
III.1. Clauzele de recalculare sau revizuire a pretului................62
III.2. Clauze de postcalculare a pretului..............................76
III.3. Alte clauze contractuale cu scop de diminuare a riscurilor nevalutare..............................................79

Concluzii......................................81

Bibliografie................................................85

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Problematica asigurarilor riscurilor in contractele comerciale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.