Problematica comercializarii cu amanuntul

Trimisa la data: 2010-03-27
Materia: Comert
Pagini: 48
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andrei_Se
Lucrare de licenta despre Problematica comercializarii cu amanuntul
Elaborarea unui sistem integrat de indicatori statistici ai comertului interior si alimentatiei publice depinde in fiecare tara de metodologia de inregistrare si de talia unitatii de observare. In majoritatea tarilor lumii, unitatea de observare in statistica este unitatea operativa (depozitul, magazinul, restaurantul etc), desi aproape toate datele referitoare la caracteristicele supuse observarii sunt preluate din documentele existente la nivelul intreprinderii comerciale cu ridicata, a intreprinderii comerciale cu amanuntul (retea sau lant de magazine), a sistemului de restaurante, cafenele, baruri, bufete etc, apartinind de aceeasi intreprindere de alimentatie publica.

Ca metodologie de inregistrare s-a optat, in general, pentru combinarea observarii directe (inventarierea stocurilor, recensamintul retelei comerciale si de alimentatie publica, ancheta etc) cu observarea bazata pe documente (evidenta tehnic-operativa, evidenta contabila si financiara). Frecventa inregistrarilor statistice in acest domeniu de activitate depinde de obiectivele cunoasterii. La intervale de 5-10 ani se organizeaza observari ale retelei comerciale si de alimentatie publica, vizind numarul, marimea si suprafata unitatilor, specializarea activitatii acestora, precum si inzestrarea lor cu mijloace fixe specifice.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Problematica comercializarii cu amanuntul

Lucrare de licenta despre Problematica comercializarii cu amanuntul
Cuprins

Capitolul I .Importanta socio-economica al comertului interior si indicatorii statistici privind realizarea marfurilor cu amanuntul.....3
1.1.Delimitarea statistica a comertului interior si alimentatiei publice..............3
1.2.Indicatorii statistici privind stocurile de marfuri..........7
1.3.Indecatorii activitatii comerciale cu amanuntul.........12
1.4.Indicatorii preturilor in comertul cu amanuntul.........15
1.5.Indicatorii costurilor activitatii comerciale cu amanuntul.......17
1.6. Indicatorii eficientei economice si sociale a comertului cu amanuntul............20

Capitolul II .Activitatea de comert cu amanuntul in municipiul Chisinau..............23
2.1.Locul municipiului Chisinau in comertul cu amanuntul al tarii.....23
2.2.Numarul de unitati cu comert cu amanuntul total,in municipiul Chisinau in anii 2003-2004...........24
2.3.Volumul vinzarilor cu aminuntul pe forme de proprietate si forme organizatorico........29
2.4 Evolutia vinzarilor cu amanuntul pe grupe de marfuri in municipiul Chisinau.............30
2.5.Indicatorii principali ai activitatii agentilor economici in municipiul Chisinau care comercializeaza marfuri cu amanuntul inclusiv al alimentatiei publice.............35
2.6.Volumul de vinzari cu amanuntul pe grupe de marfuri si structura acestora in municipiul Chisinau........36
2.7 Analiza eficientei economice si sociale al intreprinderilor comerciale cu amanuntul in municipiul Chisinau.........38

Capitolul III .Analiza preturilor la principalele grupe de marfuri realizate la intreprinderile comerciale cu amanuntul........41
3.1.Evolutia preturilor medii la unele grupe de marfuri cu amanuntul..............41
3.2.Evolutia preturilor medii la unele marfuri nealimentare........45
3.3.Evolutia preturilor medii la produsele agricole la pietele orasanesti.............46

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Problematica comercializarii cu amanuntul". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.