Problematica economiei tranzactionale si a celei de subzistenta in mediul rural

Trimisa la data: 2010-06-13
Materia: Economie
Pagini: 121
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Florin_Il
Lucrare de licenta despre Problematica economiei tranzactionale si a celei de subzistenta in mediul rural
Dimensiunile definitorii ale resurselor umane sunt determinante pentru modurile de actiune si comportare la nivel microeconomic. Demografic, populatia din esantion reproduce trasaturile caracteristice ale populatiei rurale (tabelul 8). Stuctura pe sexe a fost echilibrata, fiind identica cu cea inregistrata la nivel national. Numarul mediu de persoane pe gospodarie (3 persoane/gospodarie) se regaseste si la nivel national. Varsta medie a esantionului, desi s-a redus fata de anul 1996, indica totusi o populatie imbatranita in raport cu media nationala (38 de ani).

Consecinta a crizei economice care a afectat sectorul industrial, procesul migrational urban-rural a condus la o crestere a numarului populatiei tinere avand un grad de instruire mai ridicat (in special studii liceale) in spatiul rural. Dimensiunea educationala incadreaza populatia supusa investigatiei in limite apropiate valorilor ruralului: o concentrare a populatiei in grupa celor care au absolvit scola elementara si/sau gimnaziala si o pondere redusa a celor care au absolvit forme superioare de invatamant (liceu, colegiu, facultate).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Problematica economiei tranzactionale si a celei de subzistenta in mediul rural

Cuprins


Capitolul I. Evolutia mediului rural..........3

Capitolul II. Agricultura romaneasca din perspectiva istorico-sociologica..........8
2.1. Agricultura Romaniei in tranzitie ......8
2.2. Agricultorii, proprietatea funciara si rolul agriculturii....18

Capitolul III.Impactul politicilor agricole asupra gospodariilor
rurale...........33
Caracteristicile socio-economice ale comunitatilor rurale.......33
Calitatea vietii rurale..........48
Resursele economice..........63

Capitolul IV. Potentialul de dezvoltare al ruralului..........78
Satul romanesc - produs turistic insuficient valorificat......79
Piata rurala - cadrul de desfasurare al comertului rural.......84

Capitolul V. O politica durabila si coerenta a dezvoltarii rurale....100
Modelul Comunitatii Europene de dezvoltare rurala.........100
Unele solutii posibile de actiune........104

Capitolul VI. O privire de ansamblu si catre viitor asupra ruralitatii.........112
Tendintele ruralitatii romanesti......112
O dilema: taranul etern sau ruralul pluriactiv.........116

Bibliografie.........120

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Problematica economiei tranzactionale si a celei de subzistenta in mediul rural". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.