Problematica entitatii economice multinationale in contextul globalizarii

Trimisa la data: 2010-05-25
Materia: Economie
Pagini: 103
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Critina_Ne
Lucrare de licenta despre Problematica entitatii economice multinationale in contextul globalizarii
Globalizarea exercita efecte la mai multe nivele: firmele au tot mai multe oportunitati, pe care trebuie sa incerce sa le exploateze imediat: riscurile sunt numeroase si variate, conferind mediului international un grad sporit de incertitudine; piedicile de tot felul se dezvolta pretutindeni (bariere protectioniste, reglementari etc.); in sfarsit, atat tarile dezvoltate, cat si tarile in curs de dezvoltare se lanseaza intr-o cursa de atragere a fluxurilor internationale de investitii,

primele pentru a atenua un somaj in crestere si celelalte pentru a amorsa procesul intarziat de crestere economica. Faptul ca acest proces a cuprins in proportie absolut majoritara agenti economici nationali si multinationali a pus problema determinarilor lor teoretice; cu un interes relativ tardiv referitor la fenomenul multinationalizarii, cea mai mare parte a lucrarilor privind investitiile directe si multinationalizarea firmelor a fost dezvoltata incepand cu mijlocul anilor 1960.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Problematica entitatii economice multinationale in contextul globalizarii

Cuprins


Capitolul I Globalizarea economiei mondiale.........3
1.1. Globalizarea - delimitari conceptuale..........6
1.2. Evolutia procesului de globalizare.............10
1.3. Efecte ale globalizarii...........13

Capitolul II Firmele multinationale - actor principal in procesul globalizarii.........18
2.1. Principale definitii.........19
2.2. Scurt istoric al firmelor multinationale.........23
2.3. Efecte ale prezentei firmelor multinationale..........31

Capitolul III Strategii si organizarea firmelor multinationale.....46
3.1. Strategii ale multinationalelor........46
3.2. Organizarea firmelor multinationale.........59

Capitolul IV Prezenta firmelor multinationale in judetul Timis......78
4.1. Cadrul economic si legislativ privind ISD in Romania............78
4.2. Evolutia si stadiul investitiilor straine directe in Romania....84
4.3. Situatia investitiilor straine directe si a FM in judetul Timis............88

Bibliografie.............102

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Problematica entitatii economice multinationale in contextul globalizarii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.