Problematica ergonomiei in munca de secretariat

Trimisa la data: 2010-08-08
Materia: Resurse Umane
Pagini: 55
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Anca_Da
Lucrare de licenta despre Analiza privind poblematica ergonomiei in munca de secretariat
O sarcina importanta ce trebuie rezolvata in cadrul organizarii muncii este asigurarea unei temperaturi coresponzatoare la locul de munca, indiferent de caracterul muncii: munca fizica sau intelectuala. Temperatura necorespunzatoare are efecte negative.Temperatura normala pentru o incapere nu este o marime constanta ci depinde de caracterul muncii. In cazul unei munci usoare se considera normala temperatura de 18-20ºC, in cazul unei munci de greutate medie 15-18ºC, iar in cazul unei munci grele 13-15ºC.

Ventilatia are caracter dublu: permite corpului sa evacueze caldura pentru asigurarea unui echilibru termic in corp si reduce concentratia de bioxid de carbon din atmosfera.Umiditatea aerului nu trebuie neglijata deoarece, in cazul, in care gradul de umiditatea este foarte ridicat, evaporarea transpiratiei este impiedicata iar la eforturi ridicate si de lunga durata, rezistenta organismului scade foarte mult. In cazul in care gradul de umiditate este foarte scazut, evaporarea devine foarte puternica. Umiditatea medie a aerului trebuie sa fie in incaperile de productie de 40-60%.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Problematica ergonomiei in munca de secretariat

Lucrare de licenta despre Analiza privind poblematica ergonomiei in munca de secretariat
Cuprins

Capitolul I Ergonomia si organizarea ergonomica a muncii.............5
Munca si omul in procesul muncii...........................7
Factori de influenta ai capacitatii de munca ..............8

Capitolul II Organizarea mediului ambiant al muncii.................9
Factori de climat...........................10
Cromatica ..................................13
Efectele fizico-psihice ale culorilor.............15

Capitolul III Organismul uman si munca............19
Segmentele corpului omenesc ......................20
Aparatul locomtor.......................24
Sistemul muscular.......................26
Sursele de energie ale organismului, consumul de energie, munca si alimentatia ...........................41
Capacitatile de munca, oboseala, regimul de munca si odihna..........52

Concluzii..........................54

Studiu de caz......................55

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Problematica ergonomiei in munca de secretariat". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.