Problematica fenomenului evazionist in Romania

Trimisa la data: 2013-07-02
Materia: Drept
Pagini: 76
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: moniqmario
Lucrare de licenta despre Problematica fenomenului evazionist in Romania
Un alt cercetator al fenomenului de evaziune fiscala este dr. Nicolae Hoanta, care in cartea sa "Evaziunea fiscal", editura Tribuna Economica, Bucuresti, 1996, la pagina 229 sintetizeaza: "Incercand sa concluzionam asupra diversitatii de opinii vis-a-vis de notiunile de evaziune fiscal legala si ilegala, de frauda fiscal legala si ilegala, consideram (spune autorul) ca exista un singur fenomen care aduce atingere veniturilor fiscale ale bugetului de stat, acela al evaziunii fiscal care, in functie de raportul fata delege, al actiunii de atingere a acestor drepturi fiscale

Poate fi evaziune fiscala licita (adicaeste ingaduita, implicit, de lege) si nu evaziune fiscala legala (deoarece, conform DEX, legal inseamna care exista sau se face in temeiul unei legi, care este prevazut de o lege, este conform cu legea), precum si evaziune fiscala ilicita (nelegala) care este sinonima cu frauda". Remarca: Prin urmare rezulta, in conceptia autorului Hoanta, N., ca evaziunea prezinta doua fatete: una licita si alta ilicita sau frauda fiscala. Un asemenea tratament genereaza confuzii: aceeasi fapta o data este licita si alta data ilicita (frauda). Se creeaza confuzie si voluntarism in interpretare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Problematica fenomenului evazionist in Romania

Cuprins

Introducere...................................3

Capitolul I. Delimitari conceptuale preliminare.....................................4
1.1. Definirea evaziunii fiscale................................4
1.2. Formele de manifestare a evaziunii fiscale.......................8
1.3. Cazuistica frecventa in mediul economic........................18
1.4. Delimitarea "Contraventie - Infractiune" in legislatia
Romana...............................20

Capitolul II. Retrospectiva fenomenului evazionist in Romania........................................34
2.1. Scurt istoric......................................34
2.2. Manifestarea fenomenului evazionist in tranzitie..............................36
2.3. Concretizarea eforturilor recente de combatere a evaziunii fiscale..............................38

Concluzii. Abordari din practica internationala..........................................58

Bibliografie..........................................73

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Problematica fenomenului evazionist in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.