Problematica intertextualitatii in Levantul lui Mircea Cartarescu

Trimisa la data: 2010-06-16
Materia: Limba Romana
Pagini: 98
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: lovewally
Lucrare de licenta despre Problematica intertextualitatii in Levantul lui Mircea Cartarescu
Lucrarea de fata isi propune sa abordeze dintr-o noua perspectiva, cea intertextuala, un text literar postmodern extrem de apreciat inca de la aparitia sa in librarii, dar, de asemenea, mult prea putin abordat de catre critica literara, cel putin din aceasta perspectiva. Este vorba de Levantul lui Mircea Cartarescu, cea de-a doua epopee terminata din literatura romana, alaturi de Tiganiada lui I. Budai Deleanu.

Totodata, miza acestei lucrari va fi o abordare de ordin analitic si teoretic a unor concepte vehiculate de noua teorie a literaturii, asa cum apare ea la sfarsitul secolului al XX-lea, intr-o paradigma intertextuala, cu o aplicare practica asupra textului cartarescian. Totusi, vom avea in vedere o abordare a acestui text pornind dinspre interior (adica de la continutul sau) spre exterior (adica spre intreaga pleiada de concepte operationale care tin de paradigma intertextualitatii).

Am ales Levantul ca subiect de analiza al lucrarii mele in primul rand deoarece acesta este un text, dupa cum aminteam, mult prea putin studiat si analizat de catre critica literara desi, inlauntrul sau, el este un text plin de resurse literare extraordinare. Referinte critice la Levantul nu exista prea multe: doar cateva eseuri sau micro-studii risipite prin reviste literare sau prin cele cateva studii de istoria literaturii romane contemporane. Acestea, insa, se opresc, de regula, la subiectul Levantulului cu o enumerare sumara a catorva particularitati textuale (intertextualitatea, problema limbajului).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Problematica intertextualitatii in Levantul lui Mircea Cartarescu

Lucrare de licenta despre Problematica intertextualitatii in Levantul lui Mircea Cartarescu
ARGUMENT.................3
I. PRELIMINARII TEORETICE SI CULTURALE.........5
1. Spre o noua paradigma literara..............5
2. Postmodernismul....................13
a. Coordonate postmoderne.............13
b. Postmodernismul romanesc...........19
2. Intertextualitatea.................22

II. MIRCEA CARTARESCU SI INTERTEXTUALITATEA........33
1. Repere istorico-literare.........33
2. Levantul.........................37

III. PROBLEMATICA INTERTEXTUALITATII IN LEVANTUL.........39
1. Consideratii generale..................39
2. Titlul – Levantul......................40
3. LEVANTUL – o epopee intertextuala......42
4. Nivele de lectura...............49
5. Problema autorului..............51
a. Realitate – fictiune – verosimil.......52
b. Moartea autorului (textul infinit, masina de scris)..........55
6. Intertextualitatea punctuala (citatul, aluzia, referinta)....58
7. Problematica pastisei..........60

CONCLUZII.................93
BIBLIOGRAFIE..............97

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Problematica intertextualitatii in Levantul lui Mircea Cartarescu". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.